Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær ble konfrontert med Ronaldo-uttalelse: - Jeg var ikke forvirret

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær mener det han sa om Cristiano Ronaldo ble feiltolket og misforstått.

Ole Gunnar Solskjær holdt pressekonferanse i forkant av lørdagens kamp mot Newcastle i Premier League og naturlig nok ble Cristiano Ronaldo et tema.

Portugiseren er tilbake i klubben han spilte for i perioden 2003 til 2009 og selv om veteranen nå har blitt 36 år, er det store forventninger til hva han kan bidra med.

Solskjær: - Jeg er ikke forvirret

Solskjær har blitt spurt om Ronaldo en rekke ganger etter at han overtok som manager i storklubben og da han tidligere i sommer fikk spørsmålet om superstjernen, svarte nordmannen at han var usikker på om Ronaldo ønsket å returnere til Manchester United, selv om han da ble koblet vekk fra Juventus.

LES OGSÅ: Irritert Klopp med klar beskjed: - Det er ikke greit

På fredagens pressekonferanse fikk Solskjær spørsmål om nettopp disse uttalelsene, men avviser nå at han noen gang har vært i tvil om at Ronaldo kunne returnere.

- Jeg var ikke forvirret da jeg snakket til dere om det. Dere er forvirret, ikke jeg, sier Manchester United-manageren.

I forkant av overgangen til United, ble imidlertid Ronaldo heftig koblet med Manchester City og ifølge flere kilder var de lyseblå veteranens førstevalg.

LES OGSÅ: Ronaldo: - Jeg skal legge press på Solskjær

Den spanske journalisten Guillem Balague skrev torsdag kveld at City forsøkte å signere stjernen, men at de ikke klarte å lage plass i troppen til ham. City trengte å selge én av sine angrepsspilleren, men fikk ikke til det i tide.

Da så United sitt snitt til å snappe profilen foran nesa på rivalen. De røde fra industribyen skal også ha tilbudt bedre lønn enn det City kunne tilby, hevder Balague.

- Vil definitivt komme på banen

Skal vi tro Solskjær, så er det store sjanser for at vi får se portugiseren allerede lørdag i møtet med Newcastle på Old Trafford.

- Han har hatt en bra «preseason» i Juventus, en fin uke med landslaget og en god uke med oss. Han vil definitivt komme på banen, sier Solskjær.

Nordmannen roser også Ronaldo for hans innstilling og profesjonalitet.

- Han er en trussel direkte fra faste situasjoner selv, men også i enden av disse, sier Solskjær på spørsmål om Ronaldo kommer inn og blir førstevalg på dødballer.

- Vi vet hva Cristiano har oppnådd i sin karriere, og han kommer til å oppnå mer. Han har levd sitt liv med disiplinen til en toppidrettsutøver, sier Solskjær.

LES OGSÅ: Ble sammenlignet med Ronaldo. Da kom Lukaku med klar beskjed

Skuffet Solskjær

Det er imidlertid uklart om Fred er aktuell mot Newcastle. Han kan bli rammet av Fifa-regelen og bli utelukket fordi han ikke møtte opp til en landskamp for Brasil. Solskjær kalte Fifa-saken «en farse og sa han var skuffet over hele greia».

Kampen på Old Trafford sendes ikke på britisk TV. Og det er BBC radio som gjelder for dem som ikke er på tribunen.

I Norge overfører TV 2 United-kampen direkte på sine plattformer.