Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær: - En berikelse for Tippeligaen

Molde-treneren lar seg imponere av tremålsscorer Petter Vaagan Moen.

LILLESTRØM - MOLDE 4-5:

LSK-HALLEN/OSLO (Nettavisen): Med to uker til seriestart inviterte Lillestrøm Molde til treningskamp i LSK-hallen på lørdag.

Og dersom Tippeliga-sesongen blir halvparten så spennende som møtet mellom de hardtsatsende kanarifuglene og de regjerende seriemesterne, har norske fotballfans mye å se fram til i tiden som kommer.

Det hele endte til slutt med ni scoringer. Men selv om det var Molde som til slutt gikk seirende ut av oppgjøret, var det én mann som virkelig presenterte seg for suksesshungrige Lillestrøm-fans.

Petter Vaagan Moen scoret nemlig tre mål mot fjorårets seriemestere, uten at det altså hjalp til seier for de gulkledde vertene.

Akkurat det irriterer hedmarkingen etter kampslutt.

- For enkle baklengsmål
- Jeg er fornøyd med å score mål, men skuffet over å slippe inn for enkle baklengsmål, kommenterer Vaagan Moen overfor Nettavisen, og det er tydelig at 28-åringen ikke klarer å glede seg helt over egne scoringer når det likevel endte med tap.

- Vi viste mye bra offensivt, men jeg er fryktelig skuffet over at vi ikke klarte å tette igjen bakover, forklarer han.

Han får imidlertid skryt av Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

- Vaagan Moen er en berikelse for Tippeligaen, og et godt kjøp av Lillestrøm. Han scorer tre fine mål, konstaterer Molde-sjefen.

Hat trick
Gjestene fra Molde ledet 2-0, etter to tidlige scoringer av Mattias Moström og Daniel Chukwu Chima, da Vaagan Moen bestemte seg for å ta tak i kampen.

Etter Chimas dobling av Moldes ledelse gikk Lillestrøm rett i angrep, og den tidligere QPR-spilleren kunne ikke truffet bedre da han limte ballen i lengste hjørnet på hel volley.

Og dette var bare begynnelsen.

Knappe ti minutter før hvilen fikk Lillestrøm straffespark etter at Fredrik Gulbrandsen ble lagt ned, og Vaagan Moen var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket.

Så, sju minutter ut i andre omgang, fullførte «Mjøsas Beckham» sitt hat trick med et hodestøt etter at Jesper Westerberg hadde slått inn fra høyrekanten.

Avgjorde på tampen
Men kampen var langt ifra over av den grunn.

Like etter at vertene hadde sendt ballen i stolpen gikk Molde i angrep, og Joshua Gatt ekspederte et hjørnespark i målet etter at Sead Ramovic hadde bokset ballen i beina på amerikaneren.

Deretter fulgte det et kvarter uten scoringer, før unggutten Stian Ringstad ikke ville være dårligere enn Vaagan Moen - og sendte kula i krysset med et vakkert skudd fra 20 meter.

Det var likevel Molde som skulle dra det lengste strået, for det gikk ikke mer enn tre minutter før Joshua Gatt satte inn sitt andre mål for dagen.

Og tre minutter før full tid sørget Daniel Chukwu Chima for Moldes femte og siste mål for dagen, og de 1129 tilskuerne i LSK-hallen kunne konstatere at de regjerende seriemesterne blir å regne med også i årets sesong - selv om det antakelig blir fokus på den defensive jobben på treningene fram mot seriestart.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken