Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær er importkongen

Sjekk tallene for alle klubbene i Tippeligaen.

Molde er bunnlag i eliteserien, men har flest utlendinger i stallen sammen med Rosenborg. 118 ikke-norske spillere hever lønn denne sesongen.

Odd har færrest, bare to. Sverige topper med 20 gjestearbeidere. Det jobber også fem utenlandske trenere i toppdivisjonen.

- Jeg har en liten følelse av at det for tiden er økende interesse for å hente importer til Norge. På et tidspunkt tror jeg vi hadde over 150 utlendinger i norsk toppserie, men vi var vel også nede i cirka 100 en gang. Så dette går litt opp og ned, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB.

- Det er kommet mange flotte profiler hit opp gjennom årene, men det er også hentet mange mindre gode spillere. Jeg vil blant flere nevne Michael Barrantes som en type som beriker vår norske fotball.

Selv om det flommer over av importer i eliteserien, ser Semb en positiv utvikling for unge nordmenn.

- Det har aldri før vært så mange U21-spillere med mer eller mindre fast plass i eliteserien. Vi kan ta ut over 40 i en foreløpig EM-tropp. Det viser at det jobbes bra med talentarbeid i Norge selv om det varierer fra klubb til klubb. Mitt budskap er at man må fortsette med å legge mye ressurser på det området, sier Semb

Ifølge klubbenes hjemmesider er det 118 utenlandske spillere i eliteserien (i tabellrekkefølge):

Molde 10
Rosenborg 10
Haugesund 9
Hønefoss 9
Sandnes Ulf 9
Brann 8
Tromsø 8
Viking 8
Start 7
Vålerenga 7
Sarpsborg 7
Sogndal 7
Aalesund 7
Lillestrøm 5
Strømsgodset 5
Odd 2

(©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her