Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær får skryt for ny taktikk

Etter kampen mot Chelsea er positiviteten tilbake i Manchester.

Manchester United har lenge jaktet en ny høyrekant, men heller ikke i sommer kom det inn noen som har den posisjonen som sin foretrukne. Daniel James kom riktignok inn på høyrekanten da han fikk sitt innhopp mot Chelsea, men waliseren foretrekker å spille på venstresiden.

Hele angrepsspillet på høyre side av banen har etter hvert blitt et stort problem for Manchester United, men etter søndagens oppvisning mot Chelsea, mener lokalavisen Manchester Evening News at Solskjær har funnet en løsning på problemet.

«Ole Gunnar Solskjær kan ha funnet overraskelsesløsning på Manchester Uniteds problemposisjon», skriver avisen.

Les også

Benitez slår tilbake i åpen melding til Newcastle-fansen

Løsningen

Selve løsningen handler om mer fleksibilitet og frihet blant angriperne. Solskjær spilte en 4-2-3-1-formasjon, hvor Marcus Rashford, Jesse Lingard, Andreas Pereira og Anthony Martial fikk frihet til å vandre rundt og være kreative.

- Det gir oss en bedre flyt, Anthony kan spille flere posisjoner, så det gir oss flere muligheter, sier Rashford om lagets nye spillestil.

Les også

Solskjær anbefalte United-talent å velge Tromsø

I tillegg til å benytte seg av innoverkanter som har frihet til å bytte posisjoner, har Solskjær hentet inn høyrebacken Aaron Wan-Bissaka fra Crystal Palace. Wan-Bissaka er tidligere høyrekant, og opererer som en breddeholder når Manchester United nå angriper.

Ved hjelp av disse to ekstra dimensjonene i angrepsspillet, mener Manchester Evening News at klubben har løst et av sine store problemer de siste årene, selv uten å få inn en ny høyrekant.

Mangel på midten

Lokalavisen mener nå at det er en sentral midtbanespiller som burde være Solskjærs hovedprioritering når neste overgangsvindu åpner. Etter å ha funnet løsningen i angrepsspillet, hevder de at det er på midten av banen at det for øyeblikket er størst forbedringspotensial.

- Allerede nå må Solskjær ha sett seg ut midtbaneposisjonen som en prioritet å styrke neste sommer, skriver avisen.

I tillegg til en midtbanespiller, trekkes venstrebacken fram som et mulig sted å forsterke seg.

Se video: - Solskjær er rasende etter Lingards Snapchat-video

Kommentarer til denne saken