Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær har signert ny kontrakt med Manchester United

Ole Gunnar Solskjær hylles etter kontraktsforlengelse med Manchester United.

Ole Gunnar Solskjær har signert en ny kontrakt med Manchester United som strekker seg til 2024, med opsjon på ytterligere ett år.

Det bekrefter United på klubbens hjemmesider.

- Alle vet om følelsene jeg har for denne klubben, og jeg er veldig glad for å ha signert denne nye kontrakten. Det er en spennende tid for Manchester United, vi har bygd en tropp med god balanse mellom unge og erfarne spillere som er sultne på suksess, sier Solskjær til klubbens hjemmeside.

Les også: Thorstvedt med klar beskjed om Pogbas United-framtid: - Det ville vært rart

Solskjær tok over Manchester United på midlertidig basis 19. desember 2018. Etter gode resultater fikk nordmannen jobben permanent i mars året etter.

- Jeg har et fantastisk støtteapparat rundt meg, og vi er alle klare for å ta neste steg på denne reisen. Jeg kan ikke vente på å komme ut foran et fullsatt Old Trafford, sier Solskjær videre.

Forrige sesong ledet han United til 2. plass i Premier League og til Europa League-finalen. Der ble det et skuffende tap for Villarreal.

Hyller Solskjær

Likevel synes TV 2s fotballekspert Kasper Wikestad at det er fullt fortjent at Solskjær får forlenget kontrakten med United.

- Det er definitivt fortjent. Det er på mange måter beviset på at han har gjort ekstremt mye rett i Manchester United. Siden han kom har han tatt en del tøffe valg og han har fått i gang en fornying. Han har rensket opp i stallen, og det var det han tok tak i fra første stund, sier Wikestad til Nettavisen.

Les også: Jadon Sancho bekreftet klar for Manchester United: - En drøm som går i oppfyllelse

De tøffe valgene til Solskjær er noe Wikestad er utrolig imponert over, med tanke på at de ikke tjente klubben på kort sikt.

- Det synes jeg var utrolig tøft av han, og det kunne ha kostet han jobben. For det gjorde Manchester United på kort sikt mindre slagkraftige, men på lang sikt har det gjort at klubben og laget nå er der de er. Noe som er veldig langt foran det laget han tok over fra Mourinho og Van Gaal. Det laget og den stallen han tok over er noe helt annet i dag, og det er i stor grad hans fortjeneste. Han har vært både smart, kløktig og veldig tøff som har gjort de tingene.

Tittelutfordrere

Det neste steget for Solskjær blir å få Manchester United til å bli en seriøs og stabil tittelutfordrer, mener Wikestad.

- Det er Manchester United, det er en av verdens største klubber. De er sammen med Liverpool den mestvinnende klubben i England. Manchester United skal kjempe om ligagullet hver eneste sesong, det er egentlig utgangspunktet. Men så har det vært vanskelig etter Sir Alex Ferguson. Men Manchester United må tilbake til å kunne utfordre om ligagullet og ha ambisjoner om Champions League-finaler og vinne Champions League, sier han.

Les også: Falsk publikumslyd kan skape hodebry for Mol og Sørum: - Unødvendig

United-direktør Ed Woodward skryter av Solskjærs arbeid for å legge grunnlaget for langvarig suksess.

- Resultatene av det har blitt stadig mer synlige de siste to sesongene, og vi gleder oss alle til å se dette spennende laget utvikle seg videre i årene fremover, sier Woodward.

- Vi er tryggere enn noen gang på at vi under Oles ledelse går i riktig retning, legger han til.