Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær hylles etter nyheten: - Han får betalt for den jobben han har gjort

Ole Gunnar Solskjær får sin del av æren for at Manchester United nå er i ferd med å lande en av fotballens mest ettertraktede spillere.

Onsdag kveld kom nyheten om at Borussia Dortmunds Jadon Sancho på det nærmeste er klar for Manchester United. Ifølge flere velinformerte kilder er det kun detaljer som gjenstår før 21-åringen blir presentert som ny spiller i Premier League-klubben.

Journalisten Fabrizio Romano melder at overgangssummen skal ligge på rundt 90 millioner euro, pluss at United må ut med ytterligere bonuser om ulike vilkår i avtalen blir oppfylt. Videre skal Sancho være enig med klubben om en kontrakt fram til 2026.

Wikestad: - Helt perfekt

TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener United gjør en god signering.

- Han er ikke den midtspissen United kanskje har savnet, men han er en meget, meget god offensiv spiller, sier han til Nettavisen onsdag kveld.

LES OGSÅ: Nuno Espirito Santo er ansatt som ny Tottenham-manager

Spekulasjonene rundt en overgang for Sancho til Manchester-klubben har pågått lenge og allerede sist sommer skal United ha forsøkt å kjøpe spilleren.

Wikestad tror manager Ole Gunnar Solskjær har en klar plan for unggutten.

- Det er ikke noe å lure på engang, dette er en spiller de har ønsket seg lenge. De har jobbet hardt for denne overgangen og endelig ser den ut til å gå i orden, sier han.

- Det er helt perfekt. Nå får de ham på plass før sesongoppkjøringen.

LES OGSÅ: - Forsøker å få til sensasjonell avtale med Manchester Uniteds Greenwood

TV 2-profilen mener dette bare er nok et signal på den filosofien Solskjær har jobbet etter fra han overtok som ny United-manager etter José Mourinho i desember 2018 og senere fikk jobben på permanent basis etter en rekke gode resultater.

- Dette er ingen ny greie, Solskjær har vært klar på dette siden han kom. Fra dag én har han tatt noen tøffe valg rundt framtiden til United. Det så ikke alltid ut som han skulle høste fruktene av det selv, for resultatene var ikke så gode, men denne sesongen har det gått bedre og nå får han betalt for den jobben, sier Wikestad.

- Solskjær sa med en gang at det var arbeid som måtte gjøres og om det tok ett eller to år, så hadde ikke det så mye å si. Spillerstallen måtte forynges og nå ser det helt klart ut til at United er på vei tilbake som et av Englands beste lag, sier han.

LES OGSÅ: Shaw slår tilbake mot Mourinho: - Tror ingen skjønner hvor ille det var

- Viser Solskjærs standing

TV 2-kollega Øyvind Alsaker mener også dette er en sterk signering av United.

- Han har en kolossal offensiv dimensjon, selvfølgelig og er en ny trussel på topp der. Han er en spiller som kan bekle alle de offensive plassene, men er nok hovedsakelig tiltenkt en rolle på sidene. Jeg ser for meg Sancho, Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Edinson Cavani og Anthony Martial i angrepsrekka der. Og kanskje en ny spiller helt der fremme, hvis det trengs. Det er spennende. Det er ungt og det gir signaler om at Solskjær har en standing, han får de spillerne han ønsker seg, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: Full forvirring rundt Liverpools kjøp av supertalent

- Det er ikke sikkert det er nok for United neste sesong, men det er en god start. Jeg kan se for meg at Mason Greenwood lærer litt mer av Cavani neste sesong og så er han en fullblods nummer ni i 2022. Det er en mulighet. Da har de en rekke der framme på 20-22-24 år som kan herje med alle forsvar i ti år framover.

- Har røsket opp

Alsaker mener også at signeringen sier mye om Solskjærs planer for United.

- Hvis han ikke klarer å løfte klubben helt til topps selv, så etterlater han seg en klubb som er langt bedre skikket til å vinne noe enn det Louis van Gaal og José Mourinho gjorde. Solskjær har kvittet seg med enormt mange de siste årene, sier han.

LES OGSÅ: United-koblede Torres med hint om klubbframtiden: - En tanke som tenner meg

Folk som Alexis Sanchez, Marouane Fellaini, Romelu Lukaku, Ashley Young, Chris Smalling, Marcos Rojo og mange andre har blitt sendt på dør under Solskjærs ledelse.

- Han har virkelig røsket opp i den stallen. Det er det nok ikke alle som har fått med seg, sier TV 2-kommentatoren, som for tiden jobber med EM-sluttspillet.