Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær hyllet med hederspris

Nordmannen fikk farge i kinnene etter uhemmet skryt fra Sir Alex Ferguson.

For lang og tro tjeneste ble den norske fotballegenden Ole Gunnar Solskjær (34) fredag tildelt Kniksens hederspris.

Rørt til randen
På årets TV 2-sendte fotballgalla på Lillestrøm mottok en tydelig rørt kristiansunder beviset - og ble umiddelbart rød i kinnene. Deretter vanket en oppfordring til kommende fotballstjerner.

- Min karriere tok kanskje slutt litt for tidlig. Dere vet aldri når det sier stopp. Stå alltid på videre. Vi kan alle prøve å bli bedre - hele tiden. Jeg håper andre får oppleve i nærheten av det jeg har gjort. Fotball har gitt meg veldig, veldig mye, sa en rørt Solskjær i sin tale.

Se utdelingen på TV 2 Sumo her.

Der hedret han først fotballikonet Roald Kniksen Jensen - tidens kanskje største norske fotballspiller. Etterpå tok han seg tid til å mimre litt om sin egen karriere. Ikke så rent lite fantastisk, den heller.

- Første gang jeg forsto hvor stor karrieren min var, var da jeg scoret mål for Manchester United - og ble gratulert av Eric Cantona (fransk fotballikon, red. anm). Der og da skjønte jeg at jeg hadde kommet en vei i fotballverdenen, sa Solskjær til publikum - og fikk et unisont latterbrøl i retur.

- Du ærer Manchester United
Deretter vanket det ros fra sjefen selv - Sir Alex Ferguson. Via storskjermen sparte ikke managerlegenden på kruttet.

- Ole Gunnar Solskjær er et godt menneske og en fantastisk ambassadør for Manchester United. Det er godt at han nå blir hedret i sitt eget land, sa Ferguson.

Samtidig bekreftet skotten at Solskjær levde opp til kallenavnet «The babyfaced assassin» - måltyven som lurte samtlige med sitt beskjedne ytre - gjennom hele sin langstrake karriere.

(saken fortsetter under)

- Helt fra starten av var han guttungen som alle sa måtte være mindre enn 21 år. Men han imponerte samtlige etter én eneste kamp, sa Fergie - og ryddet plass til en spontan jubelhyllest fra salen.

Før han fortsatte i samme spor.

- Etter hvert ble han bare bedre og bedre, og toppet det hele med vinnermålet i Mesterliga-kampen i 1999. Nå er han en viktig del av United-familien, skrøt Ferguson, før han rundet av med en ekte kjærlighetserklæring til sin trofaste elev.

- Ole, du har gjorty ære på familien din, på deg selv og på hele Manchester United. Gratulerer, skrøt Ferguson.

- Dette var stort
Etter innslaget sto Solskjær selv som limt til gulvet. Kristiansunderen var tydelig rørt av all skryten.

- Dette var stort. Å få høre slikt fra Ferguson, er ikke alle forunt. Men han er vel tilbake til sitt gamle seg når jeg mister morgendagens trening på grunn av dette, lo mannen med mer enn 126 klubbmål på samvittigheten.

Nå også med Kniksens hederspris på en allerede velfylt pokalhylle.

Her er kveldens viktigste prisvinnere:
Årets Kniksen: John Carew
Årets hederspris: Ole Gunnar Solskjær
Årets trener: Mons Ivar Mjelde
Årets spiller, Toppserien: Ane S. Horpestad
Årets spiller, Tippeligaen: Thorstein Helstad

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet