Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær innrømmer at det han så på tabellen skapte uro: - Jeg var bekymret

Sesongen har vært en berg-og-dalbane for Ole Gunnar Solskjær og hans menn, men tirsdag kan nordmannen lede klubben til topps i Premier League.

Manchester United har nemlig muligheten til å overta tabelltoppen i Premier League med seier over Burnley tirsdag kveld. Det vil i så fall være første gang på lenge at klubben gjør nettopp det. Sist gang United toppet var helt tilbake til 10. august 2018.

Ole Gunnar Solskjærs menn har sanket like mange poeng som Liverpool denne sesongen, begge står med 33, men United har har en kamp til gode - den mot Burnley.

United hadde en svak start på sesongen med tap mot lag som Crystal Palace, Tottenham og Arsenal, men har kommet meget sterkt tilbake den siste tiden.

LES OGSÅ: Fernandes roser Pogba: - Laget trenger ham

- Var litt bekymret

Solskjær innrømmer at det var en tøff periode innledningsvis i sesongen.

- De resultatene vi fikk i starten av sesongen gjorde det vanskeligere for spillerne og enklere for de som ønsker å kritisere oss. Da jeg så på tabellen er periode, var jeg faktisk litt bekymret, sier Solskjær ifølge Daily Mail.

- Vi fikk en vanskelig start mot Palace og resultatet mot Tottenham gjorde det tøft for oss å se på tabellen. Selv om du ikke ser på den, er det alltid noen som snakker om den. Nå er alt annerledes. Vi møter Burnley borte og er i en god posisjon.

LES OGSÅ: Ekspert mener Salah-statistikk vekker oppsikt: - Peker mot at han er problemet

Selv om Manchester United nå er i posisjon til å overta tabelltoppen, kommer Solskjær med en klar advarsel til de som tror at jobben er gjort da.

- Vi må gå inn i alle kamper med en ydmyk holdning. Vi kan aldri tenke at vi har «knekt koden», selv om vi nærmer oss toppen. Det er ikke slike spillere vi har.

- Så fort du tenker at «nå har vi klart det», så får du svi for det. Derfor er vi veldig fokusert nå. Vi har en del bra typer i dette laget og det er mer høylydt i garderoben.

- Internjustis

United-manageren trekker fram flere han ser på som ledertyper i troppen.

LES OGSÅ: Van de Beek oppfordres til å forlate United

- Vi har Nemanja Matic, som har vunnet Premier League et par ganger før, vi har Juan Mata, Edinson Cavani og Bruno Fernandes har kommet inn. Han ønsker å være del av et lag som kjemper om trofeer. Vi har en rekke spillere som kan gripe stunden.

- Jeg har selv spilt med en rekke typer og vi har passet på oss selv - internjustis. Det handler ikke bare om at du skuffer deg selv, du skuffer hele laget. Derfor trenger vi ledere som virkelig kan ta tak i de som ikke følger de reglene vi har blitt enige om som gruppe, sier nordmannen på pressekonferansen.

- Føler jeg kan stole mer på spillerne

Manchester United-spillerne har fått sin del av kritikk fra ekspertene når det kommer til dette med holdninger. Roy Keane har flere ganger uttalt at spillerens dårlige holdninger er det som kommer til å koste Solskjær jobben som manager i klubben til slutt, mens folk som Paul Scholes og Gary Neville også har vært kritiske.

LES OGSÅ: Solskjærs mareritt

Manchester United-manageren mener at ting er i ferd med å løsne nå.

- Jeg føler at jeg kan stole mer og mer på at spillerne passer på seg selv. Gruppementaliteten blir bare bedre og bedre. Vi går inn i kamper med de rette holdningene nå, sier manageren.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her