Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær kritisk til Premier League etter sesongavslutningen

- Jeg måtte gjøre disse endringene, sa Solskjær etter å ha gått seirende ut av møtet med Wolves med B-laget på banen.

Manchester United stilte med et rent B-lag i siste seriekamp mot Wolverhampton, men gikk likevel seirende ut med 2-1 på bortebane søndag.

I United er det tradisjon for å gi noen unggutter sjansen i siste seriekamp når laget ikke har noe å spille for, men trolig hadde Solskjær mønstret et noe sterkere mannskap hvis det ikke var for Europa League-finalen onsdag.

- Det sier en hel del

Etter kampen kom han nemlig med et stikk til Premier League som, i motsetning til mange andre europeiske ligaer, gjør lite for å legge til rette for lagene som spiller i Europa.

- Jeg synes dessverre det sier en hel del at La Liga flyttet alle sine kamper til dagen før, så Villarreal kunne stille med sitt beste lag og forberede seg til finalen. Jeg mener vi kan se etter oss selv litt mer, hjelpe hverandre litt, sa Solskjær ifølge Daily Mail.

- Selvfølgelig har vi onsdagen i bakhodet, så jeg måtte gjøre disse endringene, sa nordmannen.

Serieavslutningen i Spania var nemlig fordelt over tre dager, der blant andre lagene som var involvert i gullkampen spilte sine kamper lørdag. Det gjorde også Villarreal, som møtte titteljagende Real Madrid.

I og med at Villarreal får en dag mer enn Manchester United til å restituere, kunne Unai Emery bruke flere av sine vanlige startere.

Tviler på at Maguire blir klar

Etter kampen mot Wolves ga Solskjær også en statusoppdatering på kaptein Harry Maguire, som har vært ute med skade de siste ukene.

- Han går fremdeles litt forsiktig. Han reiser selvfølgelig ned sammen med oss. Jeg gir ham frem til onsdag ettermiddag med å avgjøre det, men jeg har ikke høye forhåpninger, sa Solskjær.

Søndag var det Eric Bailly og Axel Tuanzebe som utgjorde midtstopperparet til United, mens Victor Lindelöf fikk hvile før finalen.

Europa League-finalen spilles i den polske byen Gdansk onsdag klokken 21.00 denne uken.