Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær så Cardiff tape for Arsenal

Nicklas Bendtner sørget for at Arsenal ikke mistet tabelltoppen til Manchester City.

ARSENAL - CARDIFF 2-0:

Manchester City har tatt tolv poeng av tolv mulige på de fire siste serierundene. Seieren mot Swansea i onsdagens første Premier League-kamp ga City tabelltoppen på bekostning av Arsenal.

Spørsmålet var hvor lenge det ville vare.

Cardiff forsvarte seg tappert, og fikk god hjelp av ineffektivitet hos hjemmelaget, da det sto 0-0 helt til kampen på Emirates Stadium gikk inn i sluttminuttene.

Roser samholdet
Så kom Nacho Monreal til innlegg fra venstre. Bacary Sagna vant duellen inne i feltet og headet mot mål. David Marshall reddet, men Nicklas Bendtner var først framme på returen og satte ballen i mål.

1-0-målet kom i det 87. minutt.

På overtid vippet Theo Walcott inn 2-0 etter at Jack Wilshere spilte ham fri. En lekker scoring. En scoring som punkterte kampen.

- Vi har et samhold her, og uten det er man sjanseløs, konstaterer Arsenals manager Arséne Wenger ifølge Arsenal.com.

- Vi ønsket å spille høyere oppe i banen i andre omgang og få opp tempoet, og det klarte vi ganske bra, fortsetter franskmannen.

Solskjær snart klar
På tribunen satt Ole Gunnar Solskjær sammen med Cardiffs eier, Vincent Tan. Alt tyder på at nordmannen blir ny manager i den walisiske klubben.

- Solskjær tenker allerede på spillerkjøp, uttalte Morten Langli i TV 2 Sportens studio.

Solskjær vil få nok å stri med.

Fansen reagerte med vantro og sinne da Malky Mackay ble sparket. Laget ligger så vidt over streken med sine 18 poeng. Men Vincent Tan har penger og viser vilje til å bruke dem på å forbedre laget, så Solskjær vil trolig få gode rammebetingelser.

Sløste bort sjanser
Arsenal skapte for øvrig mer enn nok sjanser til å vinne kampen mer komfortabelt. Per Mertesacker hadde kanskje den største, da han etter 67 minutter var helt umarkert da han headet utenfor. Tre minutter tidligere hadde Jack Wilshere et stolpeskudd.

Bare noen sekunder etter at Mertesacker headet utenfor, fikk han en nesten identisk mulighet - med et helt identisk resultat, altså at headingen gikk utenfor.

Cardiff ville ha straffespark da Nacho Monreal fikk ballen i armen etter et innlegg fra høyresiden, men ballen traff først spanjolens fot før den spratt opp i armen hans, som var i en helt naturlig posisjon.

Dommeren fulgte altså regelboka da han lot spillet fortsette.

Målet til Bendtner kom altså like før slutt. Dansken ble faktisk skadd i forbindelse med scoringen, og måtte byttes ut igjen bare 25 minutter etter at han kom på banen.

- Han har gjennomgått mye, så jeg vil gi ham stor honnør. Dessverre ble han skadd. Det kan ta uker, sier Wenger ifølge Arsenal.com.

- Normalt er han ikke en skjør spiller, men han landet på foten til en Cardiff-spiller og fikk en vridning i ankelen. For øyeblikket sier han at han ønsker å bli i Arsenal. Hvis han er fokusert på å bli, er han en fin spiss å ha, legger Wenger til.

Kommentarer til denne saken