Det har ikke helt stemt i Manchester United-trøya for Fred etter overgangen fra ukrainske Sjakhtar Donetsk sommeren 2018. Så langt har han ikke vært den forsterkningen på midtbanen United-fansen hadde håpet på.

Det virker uansett å være håp for 26-åringen, som har fått en viktigere rolle i Ole Gunnar Solskjærs lag i fraværet av superstjernen Paul Pogba.

Midtbanedynamoen har startet de seks siste kampene for United, hvilket har resultert i tre seire, to tap og én uavgjort. Blant seirene var 2-1-triumfen borte mot Chelsea i ligacupen i slutten av oktober.

Les mer: Søndagens Premier League-rykter

Myggen

Skal man tro Ole Gunnar Solskjær, så er det allsidigheten til Fred som imponerer ham. Han uthever at Fred «har både kreativitet og tæl, og at han er en god ballvinner», ifølge Manchester Evening News.

Det fører videre til at Solskjær velger å sammenligne ham med en tidligere lagkamerat på det norske landslaget:

- Han minner meg om en spiller som heter Erik Mykland, som jeg spilte med. Han var utrolig, men han var liten, så han var også kjapp. Han vinner ballen, og spiller den fremover. Det var hans type fotball, sier Solskjær.

«Myggen» var en de fremste figurene under Egil «Drillo» Olsens storhetstid på 90-tallet med det norske landslaget. Mykland var å finne i Norges VM-tropper både til USA-VM i 1994, og Frankrike-VM i 1998. Han var også i troppen til EM i 2000.

I de to sistnevnte mesterskapene delte han garderobe med blant andre United-trener Solskjær. Totalt stoppet Mykland på 78 kamper med det norske flagget på brystet.

Både Mykland og Solskjær startet på benken i den legendariske kampen mot Brasil under VM i 1998, der Norge slo de da regjerende verdensmesterne i Marseille. Begge ble byttet inn i den andre omgangen, da Norge til slutt snudde fra 0-1, og vant 2-1.

På klubbnivå huskes nok 48-åringen fra Risør aller best for sine opphold i tysk og gresk fotball med Panathinaikos og 1860 München, men ble også en kultfigur i FC København, der han vant seriegull i 2003 og 2004.

Han er i dag trener for Starts G16-lag, og er også spillerutvikler for klubben han spilte i mellom 1986 og 19991, og som han returnerte til i 2008. Mykland la skoene på hylla i 2009.

Dyr i drift

For Freds del, så er det ofte overgangssummen som blir trukket frem når man snakker om problemene hans i Manchester United. Det har tidligere blitt nevnt at brasilianeren kan kostet så mye som 60 millioner pund.

Ifølge BBC-journalist Simon Stone, så skal Manchester United ha endt opp med å betale 47 millioner pund for midtbanemannen.

- Overgangssummen skal ikke angå ham (Fred), for det er slik fotball har blitt. Dagens priser .. du tenker «hmm», men dagens marked er forskjellig fra hvordan det var tidligere, sier Solskjær.

- Fred kom inn og startet bra. Så hadde han en vanskelig periode. Han synes det var vrient da jeg kom inn, men så har han hatt en veldig god periode. Og nå fortsetter han i en god periode. Han viser det vi ser i ham, han har mer selvtillit og tror på seg selv.

Denne sesongen står Fred totalt med 13 kamper for Manchester United fra sin dypere midtbaneposisjon, og har registrert én målgivende. Han har totalt 38 kamper og én scoring i løpet av sin tid i United.

Han ankom Premier League etter et meget imponerende opphold i ukrainsk fotball med Sjakhtar. Han ble ukrainsk seriemester i 2014, 2017 og 2018, før han ble hentet til den røde delen av Manchester.

Han kan også vise til tre cuptitler i Ukraina, så vel som fire ukrainske supercuptitler. Også i moderklubben Internacional står han med to delstatsmesterskap i Campeonato Gaúcho.

Han kan vise til 11 landskamper for det brasilianske landslaget, og var en del av troppen som spilte VM i Russland i 2018.