Gå til sidens hovedinnhold

Solskjærs statistikk overgår Mourinho på alle punkter

Nordmannen kan slå i bordet med fantastiske tall.

Ole Gunnar Solskjær (46) nærmer seg trolig å få managerjobben i Manchester United på fast basis. Nordmannen har gjort en strålende jobb i klubben, og flere og flere i og rundt klubben ytrer nå at de er sikre på at nordmannen forblir manager, også etter sommeren.

Nettavisen har sett på statistikk fra lagets Premier League-kamper denne sesongen, og sammenlignet tallene før og etter 46-åringens ankomst. Og det er ingen tvil om at Solskjær kan slå i bordet med gode tall.

Les også

Spillselskap-annonse får Solskjær til å reagere kraftig

Vi har sett på følgende kategorier: Mål scoret, mål sluppet inn, poeng plukket, avslutninger for, avslutninger mot, ballbesittelse og pasningsprosent. Statistikken er hentet fra WhoScored, og de har én ting til felles: Alle tallene har forbedret seg etter Solskjærs ankomst.

Se full oversikt over statistikken nederst i saken.

Enorm seierstatistikk

De største forskjellene finner vi i mål og poeng. Under José Mourinhos ledelse denne sesongen, plukket laget i snitt 1,53 poeng per kamp. På 17 kamper under portugiseren ble det sju seirer, fem uavgjort og fem tap.

Solskjær har nå ledet laget i tolv kamper, og fasiten er formidable 2,67 poeng i snitt per kamp. Laget har fremdeles ikke tapt i serien, og har vunnet ti av tolv kamper. Dermed plukker laget mer enn ett poeng mer per kamp i snitt enn hva de gjorde i starten av sesongen.

Større seirer

Seirene har dog ikke bare vært seirer. Mange av de har også vært storseirer. Der klubben under Mourinhos ledelse scoret like mange mål som de slapp inn (1,71 per kamp), ser ting helt annerledes ut under Solskjær.

«De røde djevlene» scorer i snitt over et halvt mål ekstra per kamp (2,42 per kamp), samtidig som de slipper inn nesten ett mål mindre (0,75 per kamp). Dermed er differansen på mål scoret og mål sluppet inn oppe i 1,67 per kamp.

Bare i to av Mourinhos 17 kamper maktet laget å score tre mål eller mer. Under Solskjær har laget gjort tre mål eller fler i halvparten av kampene.

Og det virker ikke å være tilfeldig at laget scorer mer og slipper inn mindre. Manchester har nemlig ballen mer under Solskjær (58%) enn under Mourinho (53,5%). De skaper også betydelig flere sjanser per kamp (15.01 mot 12,71), og slipper til færre sjanser (11,58 mot 13,94). Laget treffet i tillegg litt bedre på pasningene nå enn de gjorde i høst.

Imponert Schmeichel

En som har latt seg imponere og forbause av Manchester Uniteds spill under Solskjærs ledelse, er keeperlegenden Peter Schmeichel (55). Dansken sto i mål for klubben fra 1991 til 1999, og mener han nå ser mye mer av «det gamle» Manchester United, sammenlignet med de siste årene.

- Jeg synes det er så mye Manchester United i laget nå. Det er noe vi ikke har sett på en stund, og det løfter hele klubben. Optimismen er tilbake og gleden er tilbake, sier dansken i et intervju med Daily Mail.

Han fremhever særlig den offensive innstillingen til «nye» Manchester United som en suksess.

- Du kan se at spillerne nyter å spille fotball. Å få lov til å løpe framover som en midtbanespiller, og ende opp i 16-metersboksen, vel vitende om at noen andre fikser opp i problemene bak deg må være topp, mener den tidligere målvakten.

Les også

Neymar rasende etter United-tapet: - Dra til helvete

Toppkamp i vente

Søndag venter en storkamp mot Arsenal for Solskjærs mannskap. Den kampen kan være avgjørende for hvem som havner innenfor topp-fire, som gir spill i Champions League neste sesong. Det vil dermed være en utrolig viktig kamp for begge lag.

For øyeblikket skiller det ett poeng mellom de to rivalen. Kampen kan du følge live hos Nettavisen fra klokken 17.30, søndag.

Etter Arsenal-kampen venter Wolverhampton i FA-cupen, før det blir landslagspause.

Her ser du full oversikt over statisikken Nettavisen har brukt til denne saken:

Kommentarer til denne saken