MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 0-1 (3-2 sammenlagt):

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær hadde en uhyre stor oppgave foran seg i returoppgjøret av ligacupens semifinale, etter at Manchester City hadde vunnet den første kampen 1-3.

Og det startet bra for de røde djevlene.

Etter å ha stått imot sjanse på sjanse mot Pep Guardiolas stjernegalleri, akkompagnert av en strålende David de Gea, fikset Nemanja Matic 0-1 med en strak vrist på bakre stolpe i etterdønningene av et frispark.

Senere skulle derimot samme mann bli utvist etter å ha mottatt to gule kort. Da ble jobben raskt vanskeligere for Solskjærs menn.

Stillingen skulle stå seg hele kampen ut, til tross for at de lyseblå fikk to scoringer annullert. Det var likevel ikke nok, da City vant 3-2 sammenlagt.

Likevel var den norske United-manageren stolt etter kampslutt.

- Vi er skuffet for vi ville til en finale. Jeg er stolt av gutta. Vi har hatt en del skader, men de vi har igjen leverte. Vi har lyst til å dominere kampene, men det er vanskelig. Man kan ikke vente mer av det spillerne viste i kveld. Fysisk så trenger de en pause, men en slik seier hjelper, sa Solskjær til Viasport.

Les også: Manchester United bekrefter enighet om Bruno Fernandes-overgang

Overgangsrykter: Følg vår livestudio!

- Kan du våkne?

United imponerte tidvis i kampen og hadde perioder hvor de var fullt på høyde med de regjerende ligamesterne.

En som ikke imponerte like mye var derimot Anthony Martial.

Tidligere Manchester United-spiller Bojan Djordjic uttrykte nemlig sin store frustrasjon i pausen.

- Anthony Martial, snille deg, kan du våkne opp? Du har sovet i 45 minutter nå! utbasunerte han i Viasats studio.

Etter kampslutt hadde Djordjic fortsatt en høne å plukke med den tidligere Monaco-spilleren.

- United spilte med én mann mindre i dag på grunn av Martial. jeg ville han skulle våkne til liv i denne kampen, men det gjorde han ikke, mente eksperten og fortsatte senere i sendingen:

- Han trengte ikke engang dusje etter kampen. Han kunne gå strake veien ut, plukke opp vesken og spankulere hjem til andre siden av Manchester.

Djordjic mente Martials manglende nærvær i duellene og få spurter var «det siste man ville se» i en kamp man leder 1-0.

- Ingen har lyst til å se dette kroppsspråket. Han har talentet, det vet vi alle. Jeg elsker Anthony Martial når han er i humør, men det er få ganger (vi ser det, journ.anm). I disse kampene, når man mangler hans makker Marcus Rashford, vil man se mer. Jeg vil ikke se spillere med så mange talenter kun tenke hva de kan gjøre framover. Gjør en jobb for laget, få litt vondt og vis de andre unge spillerne på laget hvordan man jobber etter mange år på A-laget, oppsummerte han.

Frispark skapte diskusjon

Det var derimot ikke det eneste som frustrerte karene i Viasat. Like før slutt, på overtid av kampen, fikk nemlig United frispark i god posisjon. Juan Mata hadde kommet innpå og sto klar foran ballen, men allikevel ble det Fred som fikk forsøke seg. Det skjønte Morten Langli lite av.

- Han ble ranet! Du har en spesialspiller akkurat i den situasjonen. Han har gjort det mange ganger for Manchester United, sa ekspertkommentatoren og fortsatte:

- Han er borte og vinker, er tydelig frustrert, henter ballen og henvender seg til Solskjær. Da hadde det vært straffesparkkonkurranse. Man har en mann som i deler av karrieren sin har vært en av de beste frisparkskytterne i verden.

Djordjic skjønte heller ingenting hvorfor spanjolen ikke fikk sjansen.

- Du behøver ikke kraft, man trenger en venstrefot som kan prikke den over muren. Under press er han den beste i disse situasjonene. Det var en perfekt situasjon. Det er Juan Mata alle dager i uka fra den posisjonen der, mente svensken.

Les også: Mino Raiola langer ut mot United-supporterne som angrep Ed Woodwards hjem

Sjanse-bonanza

Etter syv minutter skulle kampens første store sjanse presentere seg. Sergio Agüero møtte et innlegg fra Bernardo med pannebrasken midt foran mål, men en strålende redning fra David de Gea stoppet forsøket.

Minuttet senere måtte spanjolen nok en gang i aksjon, denne gang med en flott beinparade, etter et skudd fra Raheem Sterling fra kloss hold.

Citys sjanseproduksjon hadde derimot så vidt startet, og etter 17 minutter kom de lyseblås sjette avslutning. Nok en gang fikk Agüero ballen, og spissens skudd fra skrå vinkel ute til høyre tvang fram enda en god redning fra de Gea.

Men etter nesten en hel omgang med kun Mancheste City i fokus, dukket Nemanja Matic opp på bakre stolpe etter et frispark. Serberen banket til på strak vrist, og ballen suste ned via høyre stolperot.

LES OGSÅ: Hva er det som hindrer Manchester United fra å ansette en sportsdirektør? (+)

- Veldig bra teknisk utført å presse denne ballen ned, mente Morten Langli i Viasat-studioet i pausen.

Tre minutter før pause skulle så Sterling tro han hadde brakt balanse i regnskapet igjen, etter å ha blitt spilt fri på blank kasse, men målet ble annullert for offside.

LES OGSÅ: Slår knallhardt tilbake mot påstander rundt Haaland-overgangen

Gigantsjanser og rødt kort

Uniteds 0-1-ledelse skulle dermed stå helt inn til pause, og etter hvilen var Solskjærs gutter nære på igjen.

Etter et frispark fra høyrekanten knuste Harry Maguire Rodri inne i boksen, men headingen fra ti meter endte over Bravo i målet.

United fikk tydelig en kraftig vitamininnsprøytning av målet, samt sjansen til Maguire, for i de første 20 minuttene av andreomgang stod de rød djevlene opp og jaget intenst etter ball.

Det gode initiativet skulle derimot nesten straffe seg etter et balltap på midten. Plutselig var Sterling alene igjennom, men etter at vingen hadde rundet de Gea som siste mann gikk det påfølgende skuddet over mål.

Og City skulle fortsatte å mane fram de store sjansene. Maguire gjorde en fatal pasningsfeil inne i egen boks, og plutselig fikk David Silva ballen alene med de Gea. Spanjolen valgte derimot å spille tvers over til Ilkay Gündogan, og tyskeren ble overbemannet av oppofrende United-spillere.

Men etter 74 minutter skulle Solskjærs finale-håp få seg et skikkelig skudd for baugen. Nemanja Matic dro nemlig ned Gündogan med ett gult kort allerede. Dermed fikk serberen sitt andre gule og marsjordre.

Snaue ti minutter senere trodde nok de fleste at vondt ble til verre for Manchester United. Agüero fikk nemlig satt ballen i mål, men nok en gang var det avvinket for offside.

Flere mål skulle det derimot ikke bli, noe som var nok for et Manchester City-lag som ikke trengte annet enn å holde kampen ut.

LES OGSÅ: Fem spillere Manchester United kan hente i januar (+)

Slik stillte lagene:

Manchester City (4-3-3): Claudio Bravo - Kyle Walker, Rodri, Nicolás Otamendi, João Cancelo - Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan, Bernardo - Riyad Mahrez, Sergio Agüero, Raheem Sterling

Manchester United (5-3-2): David de Gea - Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw, Brandon Williams - Fred, Nemanja Matic, Jesse Lingard - Mason Greenwood, Anthony Martial