RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær god mot Liverpool

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær (30) er stadig nærmere et comeback på Manchester Uniteds førstelag. Torsdag hadde han en målgivende pasning mot Liverpool.

Torsdag kveld spilte han 63 minutter for United-reservene i 1-1-kampen mot Liverpool på Moss Lane i Altrincham. Manager Alex Ferguson fulgte kristiansunderen fra tilskuerplass.

- Jeg er godt fornøyd med at jeg gjennomførte den timen. Det er bare blitt to timer fotball de siste fem månedene, og det er ikke så mye å skryte av. Derfor er det godt å fullføre 60 minutter uten problemer, sa Solskjær til NTB.

Solskjær spilte ifølge NTB høyre flanke, som er posisjonen han nok må regne med å bekle videre framover - ikke minst etter kjøpet av Louis Saha.

God kamp
Den norske stjernen virket frisk og opplagt og gjorde seg stadig spillbar på kanten.

Hans første store mulighet kom etter 32 minutters spill, men det harde langskuddet ble avverget. Fem minutter senere la Solskjær opp til 1-0-målet da han slo perfekt inn til David Bellion fra høyre.

Solskjær forlot banen 63 minutter ut i kampen etter en middels god oppvisning, der målet var å skaffe seg kamptrening.

Kampen var 30-åringens annen for reservelaget etter den alvorlige kneskaden som har holdt ham ute siden midten av september i fjor. I forrige kamp spilte han også en time.

- Det er viktig at jeg ikke gaper over for mye på en gang, men heller tar det gradvis. Jeg kan ikke brukes i 90 minutter nå. De første kampene jeg får med A-laget vil jeg nok bli benyttet som innbytter mot slutten av kampene, hevdet Solskjær.

Solskjær populær
Rundt 2000 tilskuere hadde møtt opp for å se kampen. Sjelden har så mange sett en reservekamp med United, og mye av årsaken var at United på forhånd hadde annonsert at de ville stille med kjente folk som Solskjær, Bellion, Wes Brown og Eric Djemba-Djemba.

Applausen var aller størst da navnet til Ole Gunnar Solskjær ble lest opp før kampstart.

30-åringen var i troppen til kampen mot Middlesbrough nylig, men ble på kampdagen plassert på tribunen fordi Alex Ferguson mente det var for tidlig.

Lørdag spiller Manchester United «hatoppgjør» hjemme på Old Trafford mot Eirik Bakke og co. i Leeds. Torsdag var det usikkert om kristiansunderen kan være aktuell allerede til den kampen, eller om han fortsatt må vente på det etterlengtede comebacket.

Tidligst mot Russland
Tidligere torsdag gjorde landslagssjef Åge Hareide det helt klart at Solskjær ikke blir med i troppen til kampen mot Serbia og Montenegro 31. mars.

- Nei, Ole Gunnar regner jeg ikke som aktuell før til Russland-kampen i april, sa Hareide til NTB.

- Han har vært ute en lang periode nå, og jeg tar derfor ingen sjanser med Ole Gunnar, forklarte landslagssjefen dagen etter 4-1-seieren over Nord-Irland i Belfast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere