RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EDDIE KEOGH (REUTERS)

Solskjær hyller «nye Beckham»

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær sammenligner gjerne Antonio Valencia med David Beckham.

Oslo (ANB): Onsdag kveld får Old Trafford-publikummet et gjensyn med en av sine store yndlinger. David Beckham kommer «hjem» for å skyte AC Milan til kvartfinale i mesterligaen – på bekostning av gamleklubben.

Spørsmålet er om det er savnet av Beckham, eller gleden over å ha funnet en erstatter, som vil sitte igjen hos hjemmefansen etter kampen. Ole Gunnar Solskjær mener i hvert fall at United anno 2010 har sin Beckham i Antonio Valencia.

Kristiansunderen kaller ecuadorianeren en angripers drøm, og mener han ser mange av de samme kvalitetene som hos Beckham.

- Han har noe helt spesielt, fordi han både er rask og slår gode innlegg. Jeg skjønner sammenligningene mellom Beckhams ferdigheter og det Antonio leverer nå, sier Solskjær til Manchester Evening News.

Ingen dill-dall
Uniteds reservelagstrener trekker fram arbeidsmoralen og den instinktive tanken om å slå gode innlegg som hovedlikheter mellom United nåværende og tidligere stjerneving.

- Akkurat som med David vet du når Antonio kommer til å slå inn ballen. Han driver ikke med dill-dall, men legger inn så fort muligheten byr seg, sier han.

Selv vet Solskjær hvor viktig den slags er. I sesong etter sesong nøt han og spisskollegene godt av Beckhams presise innsvingere.

- Det er akkurat sånt man vil ha. Man kan klare å komme seg det lille halvsekundet foran forsvarsspilleren, når man vet hvor ballen kommer til å komme, sier han.

God link
Nå er det Wayne Rooney som er i Solskjærs posisjon, og nevnte Valencia har vært nest sist på mange av United-spissens scoringer denne sesongen.

Solskjær liker den gode linken som åpenbart har oppstått mellom de to, og husker tilbake på egne erfaringer med David Beckham.

- Da jeg spilte med Becks, kjente jeg han inn og ut. Jeg visste at når han fikk ballen, var hans første tanke å bringe den inn mot den som spilte i angrepet, sier kristiansunderen – og utdyper:

- Becks tenkte ikke på å gjøre noe spesielt for publikum. Han ønsket bare å levere ballen, sånn at vi kunne gjøre mål. Veldig mange av mine mål kom etter målgivende fra ham.

- Blir en trussel
Spørsmålet er hvem som vinner onsdagens duell på Old Trafford. Antonio Valencia og United har med seg 3-2-seier fra bortekampen i Milano – og har unektelig et godt utgangspunkt.

Samtidig gir Milan seg neppe uten sverdslag, og Ole Gunnar Solskjær ser ikke bort fra David Beckham blir mer synlig enn i den første kampen.

- Becks er alltid farlig. Han kommer til å bli en stor trussel, sier han.

PS! Sist David Beckham spilte på Old Trafford var i mai 2003. Da ble Wigan slått 4-1, og vingen var på scoringslista. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere