RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Steve Allen (Scanpix)

Solskjær hyller vidunderbarn

Sist oppdatert:
Davide Petrucci og Federico Macheda spås en lysende karriere i Manchester United.

Sjef for reservene til Manchester United, Ole Gunnar Solskjær, er full av lovord om sine to italienske unggutter Davide Petrucci og Federico Macheda.

Begge spillerne har blitt tatt inn i Uniteds mesterligatropp før turneringen starter igjen i februar, og Solskjær mener at de to virkelig hadde fortjent denne forfremmelsen.

- Stor tro på disse gutta
Nordmannen spår en lysende framtid for de to angrepsspillerne.

- Det er fantastisk at de nå får anledning til å være med førstelaget, og får muligheten til å være med på kamper i europacupen. Det vil både motviere dem, å inspirere andre unge spillere på laget, sier Solskjær til Manchester Evening News.

- De har blitt fortalt at alder ikke spiller noen rolle i United. Det handler bare om hvor godt de presterer. Det at mange unggutter har fått sjansen opp gjennom årene beviser dette.

Solskjær forteller videre at de to italienerne har gjort store framsteg den siste tiden.

- De har jobbet hardt, hørt godt etter, og lært veldig mye. Vi har stor tro på disse gutta.

- De har lært hva Manchester United handler om, og fått en veldig bra utdannelse. Dette er en spennende periode for dem, og dette er en bekreftelse på at de har gjort store framsteg, forteller nordmannen.

Kalt den «nye» Totti
17-år gamle Macheda startet karrieren i Lazio, men ble hentet til Old Trafford i 2007. Solskjær beskriver spissen som sterk, rask og ikke minst svært målfarlig.

- Macheda er et stort talent. Han har teknikk og kan score mål. Det er ikke lett å forlate hjemlandet når man er 16 år og komme til en helt ny kultur. Det tar tid å finne seg til rette. Men han fikk proffkontrakt i august, og har siden den gang vist at han er veldig profesjonell i alt han gjør, sier den tidligere United-spissen.

- Han scoret mye for U18-laget, men ettersom vi har hatt mye trøbbel med spissene, har han spilt mye som enslig spiss på reservelaget. Men dette er en del av læringskurven for ham. Han er sulten på suksess.

Petrucci på sin side, startet opp i Roma. Han kan spille både spiss og midtbanespiller, og har mange ganger blitt sammenlignet med selveste Fransesco Totti.

- Davide er en typisk nummer 10, fordi han kan spille både spiss og midtbane. Han har meget god teknikk, og er også veldig klok taktisk. Han scorer den type mål som du ser på DVD-er. Målene er som regel spektakulære, sier Solskjær.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere