RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær ute i ett år

(Björn Olsson/Scanpix)
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær blir trolig borte fra fotballen i minst ett år. Det viser en undersøkelse hos knespesialist Lars Peterson ved Gothenburg Medical Clinic i Gøteborg.

Manchester United-spilleren må fjerne brusk i kneet. Det skjer på professor Petersons klinikk 23. august.

- Rekonvalensen er ganske lang. Det vil ta minst ett år før han er tilbake og kan spille fotball. Alt handler om å være tålmodig. Bortsett fra denne skaden, er kneet hans helt perfekt.

Kan gå bra
- Selv om Solskjær er 31 år, gir hans biologiske alder ham så gode forutsetninger at dette kan gå bra. Men som i all kirurgi, og spesielt ortipedi, finnes det ingen garantier, sier Peterson til Dagbladet.no.

Det er ventet av Solskjær og Manchester United vil kommentere saken seinere i kveld.

Landslagets assistent-trener Stig Inge Bjørnebye sier til TV 2 Nettavisen at det er synd for Ole Gunnar at han blir borte fra fotballen minst ett år. Landslagsledelsen var klar over at den type skade som Solskjær har slitt med kan ta lang tid. I Ole Gunnars tilfelle, altså minst ett år.

- Vi må bare forholde seg til det. Det er veldig synd for Ole Gunnar. Det er en skade som er veldig ekkel. Jeg har sett kolleger som har hatt en slik skade tidligere.

Ikke tilbake
- Noen kommer kjapt tilbake, andre bruker lenger tid, mens noen ikke kommer tilbake i det hele tatt. Det krever en enorm disiplin ved opptreningen av slike skader. Og vi er trygge på at Ole Gunnar har den disiplinen, sier Stig Inge Bjørnebye til TV 2 Nettavisen.

Han sier videre at landslagsledelsen ikke hadde regnet med å få med Solskjær i de første VM-kvalifiseringskampene allerede før dagens undersøkelse.

- Vi hadde ikke regna med ham nå i høst. Vi så klart muligheten at det kanskje ville bli så pass langvarig at både Italia-kampen og de andre kampene ville gå fløyten.

Ingen unnskyldning
- Men vi må bare forholde oss til de som er tilgjengelige å skadefrie. Vi kommer aldri til å bruke det som unnskyldning at ”hadde vi bare hatt med han så hadde vi vunnet”. Vi er optimistiske på vegne av norsk fotball.

- Nå mister landslaget en spiller med erfaring, kaliber og spisskompetanse. Det må vi forholde oss til. Samtidig åpner det opp muligheter for andre å utvikle seg i den rollen, understreker Bjørnebye overfor TV 2 Nettavisen.

Mister sesongen
Solskjær selv ville ikke kommentere skaden mandag ettermiddag. Derimot la Manchester United ut en kort melding på klubbens hjemmeside mandag ettermiddag.

- Ole Gunnar Solskjær har gått igjennom artroskopi i Göteborg. Det viste seg dessverre å være store skader i brusken i hans høyre kne. Han kommer til å få videre behandling, men det er trolig at han kommer til å miste hele kommende sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere