RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær ute til jul

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Manchester United-boss Alex Ferguson bekrefter at Ole Gunnar Solskjær er satt ut av spill i tre måneder. Det betyr at Norges siste EM-kvalifiseringskamp(er) går uten den viktige spissen.

Solskjær gjennomgikk atroskopi tirsdag for å sjekke nærmere hva som er galt i kneet hans. Resultatet var lite oppløftende: Han måtte få fjernet brusk i kneet, og må ta tre måneders pause fra fotballen.

Passer dårlig

Det er svært dårlig nytt for landslagssjef Nils Johan Semb. Han ville svært gjerne hatt Solskjær på plass for å overliste Luxembourgs forsvar i EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal 11. oktober.

- Solskjær er en målscorer vi kunne trengt mot Luxembourg. Men vi har flere som kan score, og slår vi ikke Luxembourg fortjener vi ikke å avansere, mener landslagets assistenttrener Harald Aabrekk.

Vinner Norge der samtidig som Danmark ikke taper i Bosnia, tar Norge andreplassen i gruppa. Dermed blir det to play-off-kamper i midten av november mot en annen gruppetoer. Også disse kampene må gå uten Solskjær.

- For et lite land som Norge er det viktig å kunne disponere de beste spillerne så ofte som mulig, sier Aabrekk til TV 2 Nettavisen.

Fergie: - Hardt slag

Alex Ferguson innrømmer også at det er et hardt slag å miste 30-åringen, som har imponert på høyrekanten der han har erstattet David Beckham på en god måte.

- Det er et tilbakeslag for oss. Og nå er overgangsvinduet stengt, så det er intet jeg kan gjøre med saken, sier Ferguson til Manchester Evening News.

Han håper med dette at Solskjær er klar til den viktige sesonginnspurten.

- Vi bruker samme taktikk som i fjor: Når vi ser at noe trenger å gjøres med spilleren, så gjør vi det unna så raskt som mulig. Heldigvis har vi en så bred stall at vi kan klare oss forbi dette. Cristiano Ronaldo, Diego Forlan og Darren Fletcher er alle aktuelle erstattere, sier Ferguson.

Fansen skuffet

På BBCs diskusjonsforum er hovedtendensen at supporterne synes det er ille å miste Solskjær nå.

- For det første erstatter han Beckham på høyresiden, og for det andre er han den eneste, naturlige målscorerer vi har ved siden av Van Nistelrooy. Dette kan bli et stort problem, skriver en innsender.

- Neeeeei! Det er forferdleig at Ole er ute av spill nå. Han er en av de spillerne man tar for gitt i startoppstillingen, og plutseligt er han skadet og man innser akkurat hvor viktig han er for laget. Jeg synes ikke Ronaldo er i nærheten av Solskjærs nivå ennå, skriver en annen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere