RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjærs trussel til spillerne

Foto: Aleksander Andersen
Sist oppdatert:
Slik holder han spillerne i sjakk.

STRØMSGODSET- MOLDE 0-1:

MARIENLYST (Nettavisen) : Det startet dårlig for Ole Gunnar Solskjær og Molde. Kun to poeng på tre kamper var fasiten, og fotballpublikummet lurte på om forhåndstipsene med et Molde-lag i toppen var litt for optimistiske.

Nå har vinden snudd, og Molde har tatt 18 poeng på siste 8 kampene, og ligger godt plassert på andreplass på tippeligatabellen. Torsdag tok moldenserene tre vanskelige poeng borte mot hjemmesterke Strømsgodset.

Når man i tillegg vet at Solskjær & co har 20 millioner fra investorer liggende og vente på å bli brukt, da er det lett å trekke frem Molde som en soleklar gullkandidat i årets tippeliga.

- Blir bedre og bedre
Ole Gunnar Solskjær vil likevel ikke bruke store ord når han beskriver Moldes gullsjanser.

- Vi blir bedre og bedre, og det kommer vi til å bli utover også. Spillerne begynner å bli vant til måten jeg vil at vi skal spille på, forteller Solskjær til Nettavisen.

- Hvis dere blir bedre og bedre, og nå ligger på andreplass på tabellen, hvilken konklusjon kan man trekke med tanke på gullmuligheter?

- Det blir alltid snakket om gull når et lag ligger i toppen. Hvis vi er i samme posisjon i oktober, kan vi begynne å snakke om det. Men vi kommer nok til å være med å kjempe om gull, innrømmer Solskjær.

Forstår gullsnakk
At gullsnakket kommer etter flere solide prestasjoner og en posisjon høyt oppe på tabellen, det forstår Solskjær. Han forteller at mediepresset er noe han og spillerne jobber med å takle.

- Jeg forstår journalistikken, for jeg har vært med på dette ganske lenge. Men vi bryr oss ikke om hva dere skriver, vi jobber også utenfor banen med hvordan vi skal håndtere med- og motgang. Medgang er vanskeligere å takle enn motgang. Vi tapte 5-0 mot Haugesund og vant 5-1 mot Start kampen etter, og jeg er meget fornøyd med at de opptrådte på denne måten mot Strømsgodset. Jeg tror vi er blitt voksne i hodet, sier han.

For at det kommer til å komme kamper hvor ting ikke stemmer, det forventer Solskjær. Han forteller at han har opplevd akkurat det i sesonger hvor Manchester United har vunnet gull.

- Vi tapte 5-0 og 6-3 mot Newcastle og Southampton, og vant serien med 7-8 poeng, så det skjer. Det er ikke smellen som betyr noe, men hvordan man reagerer og responderer på slike smeller, og det har spillerne mine håndtert meget, meget bra, påpeker Solskjær.

Stor stall
- Hvordan skal du sørge for at spillerne dine ikke tar av etter den siste tidens gode resultater?

- Hvis de vil spille .., ler Solskjær, og utdyper:

- Jeg har veldig mange spillere å ta av, og hvis noen kommer på trening og viser en holdning de ikke skal vise, vet de at det er kort vei ut av laget. Man er nødt til å se på spillerne og observere, sier Solskjær.

Han stiller derfor store krav til spillerne sine, for den gamle United-legenden vet hva som kreves for å kunne prestere 100 prosent. Og Solskjær liker det han ser.

- Jeg synes spillerne har vokst veldig på det å forberede seg og være profesjonell inn mot kamper, og at de må være på sitt beste når kampene spilles. Der blir spillerne bedre og bedre. Vi har hatt enkelte glipper, men jeg ser vaner som jeg liker i hvordan spillerne oppfører seg i og rundt stadion, forteller den gamle storscoreren.

Les også: Ronny Deila: - Jeg skal hjem og studere Molde

- Satt oss i respekt
Solskjær har fått en god start på Molde-jobben, og er glad for at omgivelsene har tro på det han gjør som Molde-trener.

- Jeg har et langvarig perspektiv på jobben min. En tredjedel av sesongen er spilt, og vi har sannsynligvis begynt å overbevise både publikum, våre egne spillere og andre lag om at måten vi jobber på er effektiv. Vi har satt oss i respekt, forteller United-legenden.

Pape Paté Diouf og Makhtar Thioune er to av Moldes viktigste spillere. De skryter av jobben Solskjær har gjort med Molde-laget.

- Han har fått oss til å trene på å holde ballen i laget. Han er en fantastisk trener, og han vet hvordan han skal forberede oss til hver enkelt kamp og motstander, sier Diouf til Nettavisen, og får støtte av lagkamerat Thioune.

- Han er veldig flink. Han liker å rullere på laget, og jeg tror det er smart. Jeg er imponert av Solskjær, og han er en bra trener. Han har spilt på et høyt nivå, og han vet han gjør, så vi må bare følge ham, og slår fast:

- Vi stoler på ham 200 prosent, avslutter Thioune.

Pape Paté Diouf er ikke like tilbakeholden som sjefen i beskrivelsen av Moldes gullsjanser.

- Jeg drømmer alltid om vinne ligaen og cupen, og vi er absolutt gode nok til å vinne. Det handler ikke om hva jeg tror komme til å skje, men jeg vet vi er gode nok . Vi har en stor sjanse til å vinne gullet, påpeker Diouf.

Etter nok en sterk seier er det lett å tro ham på akkurat det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere