RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soltvedt satser på trenerkarriere

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
BERGEN (TV2 Nettavisen): Fra og med neste sesong går Trond Egil Soltvedt inn i et trener-team sammen med Kjetil Knutsen i Hovding. Fra 2005 overtar han ansvaret for klubben som har hatt en god debutsesong i 2. divisjon.

Av: Øyvind Bakke

Spilleren som tidligere i år var i samtaler med Brann, er ikke bitter fordi det ikke ble noe ut av.

- Vi ble enige om at det ikke var vits i å satse på et samarbeid mellom meg og Brann noe man forstår når man ser på fødselsattesten min, sier 36-åringen.

- Skal man gå inn for noe må man gå for det 110%, og slik ville det ikke blitt i Brann, fortsetter den sympatiske trener-ferskingen.

- Jeg har opplevd og vært med på så mye som spiller at man til slutt kommer til en dag der man er og blir fornøyd, og som spiller har jeg kommet dit nå.

Men som trener starter karrieren først nå.

Trener-kurs

Den tidligere Viking-, Brann- og Rosenborg-spilleren ble tidligere i dag presentert som ny trener for Hovding og går altså i første omgang inn i et samarbeid med dagens trener. Etter neste sesong tar Soltvedt over for fullt.

- Den løsningen passer meg utrolig bra, for jeg har planer om å fullføre blant annet C og D-kurs, opplyser den tidligere Englands-proffen.

Styrt litt

Soltvedt som har spilt under en rekke kjente trenere og managere både tror og håper han har noe å tilføre klubben.

- Jeg har ikke all verdens trenererfaring fra tidligere, men jeg har jo måttet gå inn å styre litt når disse engelske managerene mine har fått sparken, smiler han humørfylt til TV2 Nettavisen.

- Men årene mine i både norsk og engelsk fotball har lært meg litt om hvordan ting fungerer, sier Soltvedt.

- Men jeg er veldig glad for at Kjetil Knutsen er med meg den første sesongen slik at jeg får en myk overgang.

- Han kjenner jo klubben og spillerne noe som vil hjelpe meg i å komme lettere inn i det, forklarer han.

Hjerte for fotball

Hovding er kjent som et lag som spiller attraktiv angrepsfotball ala Rosenborg, og at Soltvedt har mange år bak seg hos trønderne var slett ingen ulempe da Bergenslaget skulle finne en ny trener.

- Hans ambisjoner som trener og tankegang om hvordan fotball skal spilles passer perfekt inn slik vi allerede tenker, sier Kjetil Knutsen, nåværende Hovding-trener til TV2 Nettavisen.

- Trond Egil har et hjerte for fotball og vi både tror og håper han kan bli en kontinuitetsbærer for oss i mange år fremover, avslutter Knutsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere