Gå til sidens hovedinnhold

- Sølv føles som gull

Tony Martin var strålende fornøyd med å bli nummer to bak Bradley Wiggins.

I 2011 var Tony Martin nærmest uslåelig gjennom hele sesongen. På ti tempostarter, ble det åtte triumfer.

Inneværende sesong er det Bradley Wiggins som har vært i en klasse for seg selv, og det var ikke vanskelig for tyske Martin å akseptere dette.

- Han var uslåelig i dag og det respekterer jeg. Ingen kan slå han, det var litt som jeg var i fjor, sier Martin ifølge Cyclingnews.

Sølvmedaljen føltes derfor som en liten seier for Omega Pharma-Quick Step-rytteren.

- Det var et stort øyeblikk og det betyr mye for meg. Jeg har vært veldig uheldig denne sesongen, men i dag synes jeg at jeg var heldig med sølvmedaljen. Bradley er uslåelig for tiden, det vet alle, for meg føles sølv som gull. Jeg er veldig glad.

Veien til sølvet har vært vanskelig. I Tour de France punkterte han på prologen, før han veltet og ble skadet på den første etappen.

Det gjorde at han brøt etter rittets første tempoetappe.

- Det var veldig vanskelig etter Tour de France. Jeg måtte kjempe og det var vanskelig å komme tilbake. Jeg gjorde mitt beste og klarte det. Jeg er nesten på 100 prosent kraft.

Underveis i rittet fryktet han først Cancellara, men han innså så at det var Chris Froome som var trusselen.

- I starten fokuserte jeg på Cancellaras tid, men så innså jeg at det var Froome som var hovedtrusselen. Jeg kunne sykle fort på slutten, så jeg hadde en margin på 20 sekunder.

Martin kom 42 sekunder bak Wiggins i mål, mens han slo Froome med 26 sekunder.

Kommentarer til denne saken