Gå til sidens hovedinnhold

Sølv-jubel i Fredrikstad

Stjernen sikret sølvet, mens Storhamar passerte magiske hundre poeng i søndagens hockeyrunde.

Med 3-2-seieren over Frisk Asker sikret Stjernen seg den viktige andreplassen i ishockeyens eliteserie. Ironisk nok var det argeste konkurrent Sparta som forærte Fredrikstadlaget sølvet etter at de slo Stavanger i Sarpsborg Amfi.

- Deilig! Nå er vi på gang, jubler Magnus Selvaag, mannen som scoret det avgjørende målet i Stjernehallen.

- Må slå alle
- Morsomt at mitt mål ble avgjørende for sølvkampen. Det var egentlig ingen god hockeykamp, men akkurat nå betyr ikke det så mye, forteller Stjernenspilleren.

Andreplassen i grunnspillet gir Stjernen hjemmekamper i kvart- og eventuelt semifinalene. Men det viktigste: Laget kan ikke møte suverene Storhamar før i en eventuell finale.

- Det blir garantert jevnt og tett i sluttspillet. For vår egen del er vi glade for å slippe Storhamar, samt at vi ikke kan møte Vålerenga og Stavanger før i semifinalene.

- Har du noen drømmemotstander i kvartfinalen?

- Nei, skal vi nå helt til topps er vi avhengige av å slå alle. Torsdag tapte vi mot Trondheim, men vi skal vise at vi er et bedre lag dersom det er dem vi møter i kvartfinalene.

Passerte hundre poeng
I Stavanger er ikke stemningen fullt så god etter at sølvet glapp søndag.

- Vi kan ikke skylde på andre enn oss selv. Det meste ble nok avgjort i den andre perioden da Sparta scoret to ganger. En dårlig periode for vår del, liten innsats og mange unødvendige utvisninger, forteller Stavanger-trener Gunnar Johansson etter 2-4 mot Sparta.

Selv om sølvkampen nå er avgjort, er ikke all spenningen borte i toppen. Bronsekampen ser ut til å nå sitt klimaks når Vålerenga tar i mot Stavanger på Jordal i siste serierunde 19. februar.

Den suverene Storhamar ble i kveld for øvrig første norske lag som passerer hundre poeng i den øverste serien etter 7-1 borte mot Trondheim.

- Stort å passere hundre poeng. Jeg er stolt av guttene som holder fokuset på tross av at vi avgjorde dette for lenge siden, sier Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2 Nettavisen.

Les alt om hockeyens eliteserie her!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken