Gå til sidens hovedinnhold

Sølv og bronse til juniorjentene

De norske jentene klarte heller ikke fredag å hamle opp med svenske Charlotte Kalla i junior-VM, men det ble to nye medaljer.

Therese Johaug (18) tok bronse i senior-VM. Fredag ble det samme valør også i junior-VM på 10 km fellesstart med skibytte. Og akkurat som i Sapporo, måtte hun se seg slått av en annen norsk jente.

Langflat Johaug
I Tarvisio ble nemlig Marte Monrad-Hansen for sterk i spurten om sølvet. Johaug hadde et fall tidlig i løpet. Dermed røk taktikken om å gå fra feltet i klassisk. I stedet var det suverene Charlotte Kalla som fikk luke, og i skøyting er den svenske jenta i en egen klasse blant juniorene.

- Therese lå langflat tidlig i løpet og havnet nesten helt sist i feltet. Da hun hadde manøvrert seg fram i tet, hadde Kalla allerede gått fra og fått 15 sekunder til feltet, sier juniorlandslagstrener Fredrik Aukland til Nettavisen.

Han tror uansett ikke Johaug kunne ha kjempet om gullet.

- Det er bare å innse at Charlotte Kalla er i en klasse for seg her nede, sier Aukland

Store favoritter
Astrid Jacobsen (20) og Marthe Kristoffersen (17) ble nummer fire og fem. På femkilometeren for to dager siden tok Jacobsen og Kristoffersen bronse og sølv.

De norske juniorjentene er nå oppe i fem medaljer på tre distanser i junior-VM, og hele fire forskjellige jenter har altså tatt medalje. Det betyr at Norge er store favoritter foran søndagens stafett.

Se komplett resultatliste her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai