*Nettavisen* Sport.

Sølv-Ståle kjører for dobbel verdenscupseier

Vail, Colorado (NTB): Nytt medaljedryss og mer ære står på spill for Ståle Sandbech i US Open denne uken. OL-toeren kan vinne både i slopestyle og den sammenlagte verdenscupen.

05.03.14 10:27

Med gode resultater i Vail, Colorado vil Sandbech gjenvinne snowboardtittelen han kapret for to år siden. I fjor ble det knepent tap for finnen Peetu Piironinen i verdenscupen sammenlagt, men før sesongens siste konkurranse har nordmannen en klar ledelse.

Enda gjevere er faktisk slopestylecupen, der Sandbech har 37 poengs forsprang til canadieren Maxence Parrot.

– Slopestyle henger høyere fordi det er mange flere (av de beste snowboarderne) som kjemper om den tittelen. Sammenlagtcupen bør han klare å sikre. Om han klarer begge, er det helt rått. Da må han gjøre det bra her, sier landslagssjef Thomas Harstad til NTB.

Best

Gjennom sesongen har 20-åringen Sandbech fem plasseringer på seierspallen i tillegg til OL-sølvet i Sotsji. Året kan krones med verdenscupseier, og i US Open kjører bæringen også halfpipe i håp om å skaffe flest mulig poeng.

– Å vinne sammenlagt betyr selvsagt veldig mye, fordi det viser at du har vært best gjennom hele vinteren. Ståle er nok veldig gira på å ta den, sier Harstad.

Landslagssjefen leder US Opens største tropp med ti norske kjørere. Torstein Horgmo kan fortsatt ikke konkurrere etter skaden han fikk i OL, men foruten trønderen er det et sultent og formsterkt norsk lag.

– Det ser veldig bra ut. Løypa er fin, og alle har kjørt bra på trening. Vi har flere kjørere som er gode nok til å vinne, og det er det viktigste. At vi har det nivået inne, sier Harstad.

Norendal-sjanse

Silje Norendal vant X-Games-gull i januar og fører an i kvinnenes slopestylecup foran den amerikanske stjernen Jamie Anderson. I fredagens finale kan den norske jenta sikre seg sammenlagtseieren i grenen.

– Det blir utrolig jevnt. Silje har gjort det utrolig bra og vunnet begge X-Games-konkurransene. Det var synd det ikke satt for henne i OL, men hun kjører veldig mye bedre enn i forrige sesong, sier Harstad.

Seierne i X-Games og X-Games Europa er Norendals store høydepunkter i karrieren. Hun har i tillegg endt på seierspallen i tre av de fire andre konkurransene hun har kjørt utenom OL.

Onsdag og torsdag kjøres det kvalifisering i US Open, mens slopestylefinalene går fredag og halfpipefinalene lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.