Gå til sidens hovedinnhold

Sølv til Magnus Moan

Magnus Moan gikk et kjempelangrenn og avanserte fra 13. til 2. plass på kombinert-sprinten. Også Petter Tande leverte strålende innsats.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Magnus Moan og Petter Tande skuffet litt i hoppbakken under tirsdagens sprint, men begge leverte varene i langrennssporet. Spesielt Moan imponerte, da han gikk fra 13. til 2. plass. Petter Tande endte på 6. plass.

- Jeg kjenner bare "happiness". Tusen takk til smørerne mine - de har stålkontroll på det de driver med, sa Moan til NRK etter sølvløpet. Han passet også på å skryte av Felix Gottwald, som Moan mener er en svært fortjent gullvinner.

Moan lå hele 56 sekunder bak ledende Georg Hettich fra Tyskland før den 7,5 kilometer lange sprinten. Men allerede etter et par-tre kilometer var hele forspranget spist opp. Moan fikk god hjelp av Felix Gottwald fra Østerrike i jakten på tyskeren, og Gottwald ga seg heller ikke da Hettich var innhentet.

Østerrikeren rykket fra tetgruppen, som også bestod av Hettich, Moan, Jason Lamy Chappuis og Jaakko Tallus, et par kilometer før mål og roet seg ikke ned før han var først over målstreken.

Sølvmedaljen er et fantastisk plaster på såret for Moan og det norske kombinert-landslaget, som mistet lagkonkurransen på grunn av sykdom.

Moan er sikker på at Norge gikk glipp av en OL-medalje der.

- Jeg er helt overbevist om at vi hadde herjet i lagkonkurransen, sier Moan.

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller