*Nettavisen* Sport.

Sølvvinner fra OL i London dopingtatt - fratas medaljen

DOPINGDØMT: Davit Modzmanashvili (i rødt) er fratatt sin sølvmedalje fra OL i 2012. Foto: Yuri Cortez (AFP)

Den georgiske bryteren Davit Modzmanashvili (32) er blitt tatt for doping.

17.01.19 12:54

Modzmanashvili tok sølv i 120-kilosklassen under OL i London i 2012, men seks og et halvt år senere har han nå blitt avslørt for doping og blir fratatt medaljen, bekrefter IOC.

I en pressemelding opplyser IOC at de har reanalysert dopingprøvene georgeren avla under lekene i den engelske hovedstaden og at de har funnet spor av det anabole steroidet «Turinabol».

Modzmanashvili avla 11. august 2012 en urinprøve som ble analysert av WADA samme dag, men den gangen fant de ingen spor av forbudte stoffer. Prøven har imidlertid blitt lagret i WADAs labratorie i Lausanne i Sveits og etter en ny analyse har WADA konkludert med at prøven inneholdt spor av «Turinabol».

I dommen til IOCs disiplinærkommisjon kommer det frem at Modzmanashvili via epost først ba om en utsettelse til å komme med et tilsvar i saken, men georgeren har senere ikke svart på IOCs henvendelser.

«Beskyttelsen av rene utøvere og kampen mot doping er en topprioritet for IOC.

IOC holder for øyeblikket på å gjennomføre ekstra analyser av prøver som ble avlagt under OL i London i 2012. Programmet som bruker den siste type analysemetoder innenfor forskning, håper å avdekke alle type stoffer som var forbudt i 2012», skriver IOC i pressemeldingen.

Modzmanashvili har nå blitt avslørt av de nye analysemetodene og diskvalifiseres fra OL i London og har blitt beordret om å returnere sin sølvmedalje.

Øvrige sanksjoner mot Modzmanashvili vil bli avgjort av Det internasjonale bryteforbundet.

Georgeren har tidligere også vært utestengt for bruk av meldonium, men denne utestengelsen ble senere opphevet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.