Gå til sidens hovedinnhold

– Som å hoppe stille lengde

Liberec (ANB): Anders Jacobsen fikset ikke helt overgangen fra skiflygingsbakken i Oberstdorf til normalbakken i Liberec. Men det kom seg etter hvert.

– Det føltes nesten som å hoppe stille lengde, utbrøt Jacobsen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter første treningsøkt i bakken der det skal kjempes om VM-medaljer lørdag.

Han innledet med 94 og 86,5 meter og var langt bak i leksa. Men det kom seg betraktelig i tredje forsøk. Det målte 98,5, og var omgangens sjuende beste.

Anders Bardal kom best i gang av de norske med serien 98-96-102 meter. I siste omgang var han tredje best av samtlige.

Stor overgang
Anders Jacobsen legger ikke skjul på at det var uvant å hoppe i en normalbakke igjen.

– Forrige gang var under trening i Vikersund før jul. Vi konkurrerer jo nesten aldri i så små bakker. Det er noe helt annet å hoppe i større bakker. Men bevares, det handler om å gjøre de samme tingene. Så etter noen treningshopp til skal jeg nok finne fram til riktig måte å utføre bevegelsene på, sier Hønefoss-gutten, som fylte 24 år tirsdag.

Og de riktige bevegelsene, de har han fått bra til i det siste. Både i Willingen, Klingenthal og ikke minst under siste helgs skiflyging i Oberstdorf har han vist en ytterst lovende formutvikling fram mot sesongens store høydepunkt.

Fløy mot storformen
– Oberstdorf var jo bare herlig. Det passer meg nok bedre enn K-90, sier Jacobsen.

Det er slett ikke første gang en skihopper får det til å løsne når det handler om skiflyging. Hvordan forklarer han det?

– Skiflyging er mentalt veldig tøft. Der må du lete fram det lille ekstra som skal til for at det skal løsne. Mestrer du det, føler du at du mestrer det meste. Også der handler det om å gjøre det samme, men det går mye fortere, sier han.

Vant i Liberec i fjor
Anders Jacobsen har gode minner fra Liberec. Der tok han sesongens eneste verdenscupseier under prøve-VM i fjor, men det var i den store bakken.

– Klart det gir en god følelse å komme tilbake til et sted du har fått klaff tidligere. Jeg ser fram til de to rennene i storbakken i neste uke. Det aller kuleste ville vært å lykkes sammen med kompisene i lagkonkurransen, sier Ringkollen-hopperen.

– Hvordan er forventningene dine i lørdagens VM-renn?

– I forrige VM ble jeg nummer sju i normalbakken. Målet er å forbedre det, sier Anders Jacobsen foran «VM i stille lengde». (ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken