Før årets sesong signerte det amerikanske stortalentet Ian Boswell for Team Sky.

Den siste tiden har han vært på treningssamling med storlaget i Spania. Der har han fått et meget godt inntrykk av stjernene, blant dem Bradley Wiggins.

- Ikke arrogant
- Det er ingen egoer. Wiggins og alle andre sitter på samme bord. Med engelsk som felles språk, er ikke det noe problem, sier Boswell til VeloNews.

- Å møte Wiggins? Det var omtrent som å møte (Lance) Armstrong. Du får et bilde av dem gjennom nyhetene, men så i fjor, da jeg feiret min 21. bursdag hos Arsmtrong... Du oppdager at de bare er mennesker. Wiggins er den ultimate stjernen, som bare er en mann som gjør jobben sin. Han er ikke arrogant selv om han har vunnet Tour de France. Han hjelper de unge rytterne.

Boswell er et meget stort klatretalent, og ble blant annet nummer fem i fjorårets Tour de l’Avenir, «ungdommens Tour de France». I tillegg overbeviste han stort i knalltøffe Tour of Utah. Sammen med kompisen Joe Dombrowski tok han altså steget til Team Sky.

- Å være på denne leiren, gjør at det føles ekte. Man får se hvordan laget fungerer, hvordan du ligger an fysisk og hvilken rolle du har i laget.

Tøft program
Amerikaneren har valgt å bosette seg i Nice, for å få optimale treningsforhold året rundt. Det betyr blant annet julefeiring uten familien.

Selv om neste sesong blir hans første på det høyeste nivået i sykkelsporten, har han fått et tøft rittprogram av Sky. Han begynner med endagsrittene på Mallorca i starten av februar.

Videre ser programmet til 21-åringen ut som følger: Algarve rundt, Paris-Nice, Critérium International, Baskerland rundt, Ardenner-klassikerne og Sveits rundt.

Det blir med andre ord en tøff og innholdsrik vår for unggutten.