RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Electronic Arts)

Som å se Norge under Nils Johan Semb

Sist oppdatert:
Sportsspill på konsoll eller PC er laget for underholdning. De skal være enkle å plukke opp, morsomme og fartsfylte. Hva EA Sports tror de gjør med FIFA vet jeg ikke, men de har i hvert fall bommet totalt.

Hvert eneste år gir EA Sports ut glimrende sportsspill som NHL, Tiger Woods eller NBA Live – og så løper de i offside med sin FIFA-lisens.

I fjor ble de totalt parkert av Pro Evolution Soccer på konsollmarkedet, men dessverre er ikke konkurransen den samme på PC. Uansett, her er i hvert fall årets utgave av FIFA. På coveret får du både Henry og Ronaldhino, og du har alle de riktige navnene, stadioene, logoene og reklamene (Vålerenga har Hurtigruta Bilglass på ryggen for eksempel.)

Og, ja, du får en tidvis glimrende grafikk som kan rive skinn av de fleste pølser.

Lyden? Sånn bortsett fra at du har hørt de samme kommentarene snart i x antall år så er det virkelig gjennomført. Å høre ditt hjemmelag synge din sang er alltid stort.

Da var vi ferdige med det positive.

For EA Sports har glemt noe helt essensielt og viktig: Et spill skal være morsomt. Underholdende. Gøy.

Det er ikke FIFA 2004. Det krever sin mann å bare styre spillet (og bare glem Off the ball med en eneste gang, du må bruke keyboardet for å styre det på PC (sett inn hånlig latter her)), du får aldri helt kontroll og for å i det hele tatt ha noe som helst mulighet til å banke ballen i mål må du drive fingergymnastikk som kun en 12-åring på speed vil kunne klare å gjennomføre.

Nei, tilbake til tegnebordet. Dere har alt det som kan være et glimrende grunnlag for et stort fotballspill: Grafikken, lyden og lisensen. Ta det og kast alt det andre ut av vinduet.

Fotball er nemlig ikke kjedelig, EA Sports. Dere bare får det til å virke slik. Kanskje dere har sett for mye på Norge under Nils Johan Semb?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere