Gå til sidens hovedinnhold

- Som å spille en cupfinale

Bodø/Glimt har spilt med flatt batteri. Sånn blir det ikke mot Odd Grenland.

- Å skifte ut spillerstallen er umulig. Derimot bør sportssjef Erik Hoftun og trener Kent Bergersen løses fra ansvaret allerede i dag, var budskapet fra Avisa Nordland mandag.

Årsaken var 1-4-nederlaget mot Sparta, som føyde seg inn i en rekke av flere svake Bodø/Glimt-resultater på tampen av sesongen.

Ikke aktuelt å gå
Torsdag kveld møtes Glimt og Odd Grenland i Skien, til den første av to kamper som avgjør hvilket av de to lagene som spiller i Tippeligaen neste sesong. Glimt-skuta styres fortsatt av Kent Bergersen og Erik Hoftun.

- Å trekke seg nå var aldri aktuelt, fastslår Bergersen overfor Nettavisen.

Han lar seg ikke vippe av pinnen av den massive kritikken som kom.

- At det kommer sånne ting fra media når vi presterer så dårlig, det er ikke så overraskende. Men folk må skjønne bakgrunnen, poengterer han.

- Flatt batteri
Bakgrunnen oppsummerer han slik:

  • Siden kvalifiseringsplassen ble sikret, har Bodø/Glimt kun hatt fokus på kvalifiseringskampene
  • De har spart småskadde spillere
  • De har spilt i uvante formasjoner

- Mange av spillerne har motivasjonsmessig spilt på flatt batteri, rett og slett, konstaterer Bergersen, som tar det for gitt at alle stiller fulladet til Odd-kampene.

- Dette blir jo som å spille en cupfinale. Da bør det ikke være noe problem å motivere seg, konstaterer Bergersen.

- Odd favoritter
Før kampene utroper han Odd Grenland til favoritter.

- Statistikken fra de siste sesongene tilsier at tippeligalaget er klar favoritt. Men vi er optimister. Vi har forberedt oss godt, sier Bergersen.

Uansett hvordan det går mot Odd Grenland, er både trener Bergersen og sportssjef Hoftun historie i Bodø/Glimt etter kvalifiseringskampene.

Har tilbud
Hoftun er ansatt som assisterende sportsdirektør i Rosenborg, mens Kent Bergersen er i tenkeboksen.

- Jeg har fått både tilbud og henvendelser, men ingenting er avklart. Jeg tar det når vi er ferdig med kvalifiseringskampene, sier Bergersen til Nettavisen.