(iBergen.no) Cup-askeladden Valdres møter regjerende seriemester Brann tirsdag kveld i cupens 3.runde. De burgunderfargede valfarter nå over fjellet for å støtte laget sitt.

Les mer: De kan knuse Branns mesterligadrøm.

Horder fra Valdres
- Det spekuleres i at 1000 valdriser kommer til Bergen. Vi har fire store busser som går organisert herfra, i tillegg skal drøyt 100 stykker ta toget. Jeg vet også at en del har tatt ut feriedager til denne kampen og setter seg i bilen over til Bergen, sier styreleder Ove Rabben i Valdres FK forventningsfullt til iBergen.no.

Den nyopprykkede 2.divisjonsklubben har bitt godt fra seg i årets sesong. De har også sendt HamKam ut av cupen på sin vei til cupens 3.runde.

- Det å spille borte mot Brann i Bergen er noe av det verste du kan gjøre i norsk fotball, men vi reiser ikke bortover for å bli slaktet, sier han.

Over 100 mål
- Vi er såpass ydmyke før denne oppgaven her at vi må ta hensyn til hvordan Brann spiller fotball. Men vi vet også at dersom vi har dagen så har vi spillere som kan sette sjansene. Vi har holdt nullen i våre to siste kamper nå og det er en nøkkel i Bergen også, sier 2.divisjonslagets trener Kai Erik Moen til iBergen.no og legger til:

- Vi scorte over 100 mål i 3.divisjon i fjor, så vi vet at vi kan, understreker han.

Hvor mye vanskeligere er det å møte Brann borte enn HamKam hjemme?

- Det er ganske mye vanskeligere. Å spille mot Brann i Bergen er som å stikke hodet inn i løvegapet. Etter alle mine tidligere erfaringer som spiller vet jeg at det blir tøft, sier den tidligere Sogndal, Raufoss og Kongsvinger-spilleren.

Imponert
Hamkams overmenn setter kursen for Bergen mandag og stopper for en kjapp treningsøkt på Aurland på veien over fjellet.

- Jeg vet det er en del tilhengere som reiser over, men kommer det 1000 stykker for å heie på oss blir jeg mektig imponert, avslutter treneren.

Les flere nyheter på iBergen.no.