Gå til sidens hovedinnhold

Som Beatles i Hamburg

Verdens største og beste band gjennom alle tider startet et sted de også, akkurat som Skeid startet på noe nytt sist helg. La det bare være sagt – det laget Skeid stiller med i år kan meget lett bli en sensasjon du vil angre på at du gikk glipp av – hvis du ikke besøker Bislett i vår.

Hvorfor denne sammenligningen med The Beatles, tenker du kanskje nå?

Jo, det skal jeg si deg. Før The Beatles ble verdensberømte, banebrytende, legendariske og udødelige, spilte de for knapper og glansbilder i slitne lokaler og mørke kjellere i hjembyen før de ble gode nok til å ta jobb i utlandet, nemlig den tyske byen Hamburg. Der spilte de også i mørke kjellere for luselønn uten at de ble noe mer berømte av den grunn. Men de gledet folk der og da og de som opplevde Hamburgs mørke kjellere på den tiden vil kunne fortelle deg at det som skulle bli verdens mest berømte rockeband rett og slett var en helt utrolig opplevelse for sitt fremdeles begrensede publikum. Etter denne tiden i Hamburg, dro de hjem til Liverpool igjen og resten er historie.

Dagens Skeid-lag er proppfullt av talent. De har ennå ikke spilt seg helt inn, de har ikke hatt altfor lang tid sammen med hverandre og trener Ole Kristian Vikan. Likevel spilte de skjorta av Fram Larvik og vant 3-0. Et lag med utrolig mange hyggelige og smilende unggutter, ennå ikke helt tørre bak øra, ennå ikke helt presise i samspillet, ennå ikke optimalt plasseringssikre, fremdeles uferdige og preget av det – men fytterakkern så positiv fotball de spiller. Offensiv og

frekk og smilende fotball, kort sagt god, gammeldags Skeid-fotball.

Heller ikke denne dagen var Bislett breddfull, men takket være Oksene kunne de drøyt 400 tilstedeværende føle at de var på en fotballkamp av klasse.

Vi er på vei ut av den mørke kjelleren, vi er på vei til Hamburg, vi er Skeid og vi er på vei mot noe stort. Vi er Skeid og akkurat nå er vi som Beatles i Hamburg.

Storoksen

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene