Gå til sidens hovedinnhold

- Som en ung Rooney

Bryne-trener Magnus Johansson har store forhåpninger til Tommy Høiland.

Det gror godt på Jæren. I A-troppen er fem av 23 spillere juniorer, og hele 14 stykker er fra nærmiljøet. Det største talentet av alle er både ungt og lokalt: Tommy Høiland.

17-åringen debuterte for Bryne i 2005, og betegnes av trener Magnus Johansson som et kjempetalent.

- Han er som en ung Wayne Rooney, mener Bryne-treneren.

- Han er veldig lik, både tøff og rask. Mange klubber har vist interesse, og i fjor var også Chelsea og så på ham, påpeker svensken.

Tommy Høiland fikk sin Bryne-debut i august 2005, hvor han selvfølgelig scoret – på samme måte som han har scoret i bøtter og spann for aldersbestemte lag i alle år. I fjor spilte han i fire av de seks første Bryne-kampene, scoret to mål – før det forferdelige inntraff.

Syklende på vei til en trening ble Høiland påkjørt, kastet opp og inn i bilistens frontrute. Unggutten pådro seg ankelbrudd, og var ferdig for resten av sesongen.

Nå er 17-åringen på vei tilbake.

- Det har tatt lenger tid enn vi har trodd, men i februar regner vi med at han er med for fullt igjen, sier Johansson, fullt vitende om at måltyven kan bli en nøkkelspiller i Brynes jakt på Tippeliga-spill i 2008.

Denne uke og neste intervjuer Nettavisen alle Adeccoliga-lagene. Først ut var Bodø/Glimt, i dag følger Magnus Johanssons Bryne:

1. Hvilke nye spillere er kommet?
- Vegar Landro, Aleksander Midtsian, Oddgeir Salte, og Geir Andre Herrem. Nuno Marquez er også ny, han kom helt på slutten av sesongen i fjor.

2. Hvilke spillere har forlatt klubben?
- Knut Sirevåg, Mohammed Rashid, Anders Særvold, Cato André Hansen, Jarle Mong. Espen Hegeland forlot oss i fjor sommer, mens Rytis Leliuga reiste hjem til Litauen i høst.

3. Hvilke spillere/spillertyper står på ønskelista?
- Vi ser etter en venstreback, samt kanskje en flankespiller og en midtstopper. Sentralt på midtbanen og på topp er vi godt besatt.

4. Hva er ambisjonene for sesongen?
- Et steg videre fra det vi gjorde i fjor, altså opprykk. Om vi blir nummer en, to eller tre, får tiden vise.

5. Hva er programmet frem mot seriestart?
- Vi starter treningen i morgen, torsdag 10. januar, og kommer stort sett til å holde oss her i distriktet, hvor treningsforholdene er gode. Vi kjører sju fellestreninger i uken, samt tre individuelle.

- Vi må ta bedre valg enn tidligere, og kommer til å trene mer på eget spill. I fjor slo vi stort sett de gode lagene, men vi slet mot de som la seg bakpå. Vi må bli flinkere til å føre kampene, mener Johansson.

- Vi kommer også til å forlenge oppholdet på La Manga med en uke, og vi vil da være i nærheten av Huelva.

6. Hvordan er treningsfasilitetene?
- Vi har veldig gode fasiliteter. Bryne har en egen hall med bane på 70 ganger 40 meter, egen kunstgressbane, samt en vi deler med Klepp. I tillegg kan vi allerede nå begynne å trene på Vik gressbane, såfremt det ikke regner.

7. Hvor stort er årets budsjett?
- 22 millioner kroner, noe som er opp fire mill fra i fjor.

8. Skal stadionet forbedres?
- Dette er en het debatt, som diskuteres mellom de to kommunene Time og Klepp. Det er imidlertid vedtatt at det skal stå en ny stadion klar i 2008 på grensen mellom de to kommunene, og finansieringer på 150 millioner er i boks. Kapasiteten vil bli på mellom 6.000 og 8.000 tilskuere.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis