BIARRITZ (procycling.no): Inngangspartiet til Villa Navarre i franske Pau, ble raskt omringet av journalister etter at meldingen om Fränk Schlecks positive dopingprøve kom.

Schleck har testet positivt på Xipamide, et vanndrivende middel som står på WADAs (det internasjonale antidopingforbundets) liste over spesifikke stoffer.

UCI kan ikke pålegge Schleck å forlate rittet, men gikk langt i å oppfordre ham til å gjøre det i pressemeldingen.

Les mer:Fränk Schleck tatt for doping

Politi ransaket hotellet
Den nederlandske TV-kanalen NOS melder at 32-åringen på eget initiativ ble kjørt til den lokale politistasjonen i byen.

Litt senere tok også flere utrykningsenheter fra politi oppstilling utenfor. Som det skjedde da Rémy Di Grégorio ble arrestert, mistenkt for dopingbruk ved den forrige hviledagen i Tour de France, ble også RadioShack-hotellet ransaket, tirsdag kveld.

Til slutt troppet lagets pressetalsmann opp foran det stadig voksende oppbudet av journalister.

- Det var som om han fikk en hammer i hodet. Alle er i sjokk, fortalte Philippe Maertens til pressen ifølge tv2sporten.no.

Fortsetter Tour de France
Som franske Cofidis har også RadioShack-Nissan bestemt seg for å fortsette rittet etter den positive dopingprøven.

- Laget har bestemt seg for å trekke Fränk Schleck ut av touren med umiddelbar virkning. Selv om ikke en unormal A-prøve krever noe slikt, mener både vi og rytteren selv at dette er det rette å gjøre.

- Dette for å sikre at Tour de France kan fortsette i ro og mak, og at Fränk Schleck kan forberede sitt forsvar, skriver laget i en pressemelding.

Pyreneene venter
Men ro og mak, det blir det neppe.

Onsdag venter 197 slitsomme kilometer fra Pau til Bagnéres de Luchon i Pyreneene.

Fjellkjeden på grensen mellom Frankrike og Spania skal avgjøre hvem som stikker av med tittelen i årets Tour de France, men før etappen vil alles øyne rettes mot RadioShack-bussen og lagets sportslige ledelse.

Schleck vil ventelig kreve at også B-prøven blir analysert. Det tar normalt fire dager ved det WADA-akkrediterte laboratoriet i Châtenay-Malabry.

Dersom den også viser funn av Xipamide, venter trolig en lang prosess med å forsøke å renvaske den eldste Schleck-broren.

Sverger på familiens liv
Tirsdag kveld gikk tidligere Tour de France-vinner (i 2010 etter at Alberto Contador ble fradømt tittelen for dopingbruk) Andy Schleck ut i et fullt forsvar av broren.

- Jeg sverger på mitt og min families liv: Jeg er sikker på at han ikke har tatt noe, sa Andy til avisen La Parisien.

Les mer:- Det er en katastrofe for Andy

RadioShack hevder også at laget aldri har benyttet seg av Xipamide i noen form:

- Dette er ikke et produkt som finnes i noen av medisinene laget benytter. Vi er derfor ikke i stand til å forstå hvordan stoffet har dukket opp i dopingprøven til herr Schleck.

Historien har for øvrig vist tidligere at det kan smelle når hviledagen legges til Pau. Det var også her Michael Rasmussen ble tvunget til å forlate rittet for fem år tilbake.