Gå til sidens hovedinnhold

Soma er «sliten»

- Jeg tror ikke Ragnvald Soma har kronisk trøtthetssyndrom. Jeg tror han er sliten, sier Brann-lege Ola Jøsendal.

Nyheten om at Branns forsvarsklippe Ragnvald Soma ligger på en sofa med forbud om å bevege seg har slått ned som bombe. Branns mesterpotensielle spillegruppe har gått i bakken en etter en slik at laget måtte fullføre sesongen med tredjevalg. Langvarige alvorlige skader har vært gjennomgangsmelodien i den grad at det medisinske apparatet har blitt skiftet ut og nye koster har tatt over.

Ola Jøsendal er Branns nye lege, og han hadde heller ikke sittet lenge i stolen før det første problemet meldte seg.

Bengt Sæternes, Martin Andresen, Trond Fredrik Ludvigsen, Cato Guntveit, Olafur Ørn Bjarnasson har bare tidvis vært tilgjengelig for arbeidsgiveren. Og nå er Ragnvald Soma satt ut med det som en frykter kan bli langvarig.

- Ragnvald har vært en av dem som har spilt mest. Og det er litt av problemet. Han har gått et par måneder og følt seg dårlig. Han fikk en smell i hodet i en av høstkampene. Men han har spilt alle, til og med Royal League og fikk ingen pause. Da blir man mer mottagelig for denne slags type skade. Han har rett og slett over tid stilt større krav til uttak av ressurser enn det han har hatt.

- Skrekkscenariet er kronisk trøtthets syndrom som kan ende karrieren?

- Vi har ingen tilgjengelig dokumentasjon som peker i den retning. Nå snakker vi mye sammen og tar relevante prøver. Problemet med den diagnosen du nevner er at det er en ekslusjonsdiagnose, (dvs at den først stilles når en har prøvd alt annet og ikke funnet noe. red.anm.)

- Hvilke følger vil det få for ham som fotballspiller om det er kronisk trøtthets syndrom vi snakker om?

- Det vet jeg ikke. Det finnes ingen gode gjennomdokumenterte studier på dette.

- Når tror du vi ser Ragnvald Soma tilbake på banen?

- Jeg blir veldig overrakset hvis ikke ha stiller fit for fight til seriestart.

- Blir du også veldig overrasket om han stiller til første trening i januar?

- Nei. Dette kan snu fort. Vi er nå enige om at han skal holde seg i ro inntil videre. Men kommer bedringen fort kan det ta bare dager før han er i aktivitet igjen.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken