*Nettavisen* Sport.

Soma uenig i utvisning

Foto: (Scanpix)

VESTLANDSHALLEN (TV 2 Nettavisen): Branns Ragnvald Soma er sterkt uenig i at midtstopperkollega Olafur Bjarnason måtte forlate banen med rødt kort i sluttminuttene mot Odense.

17.02.05 22:52

BRANN – ODENSE 2-1: Kampens svenske dommer Stefan Johannesson mente islendingen taklet dansken som siste mann, og nølte ikke med å gi Brann-spilleren en tidlig dusj i det 82. minutt.

På det påfølgende frisparket etter utvisningen satte Chris Sørensen ballen kontant i nettet bak Håkon Opdal, og reduseringen til 1-2 var et faktum.

- Gult kort hadde vært greit
Bjarnasons midtstopperkollega Ragnvald Soma var svært kritisk til avgjørelsen like etter oppgjøret.

- For meg så det ut som kamp om ballen i en 50/50-situasjon. Dansken faller, men det var ikke stygt spill fra Olafurs side. Jeg synes dommeren burde nøyd seg med gult kort. Å gi direkte rødt er en streng avgjørelse, konstaterer Soma overfor TV 2 Nettavisen.

Soma sier at samarbeidet mellom ham selv og islendingen fungerte svært bra før utvisningen.

- Vi gjør akkurat det vi hadde snakket om på forhånd. Danskene blir presset høyt oppover på banen, og vi klarer å bryte forsøkene på gjennomspill til spissene deres. Jeg følte at samspillet mellom oss på midtstopperplass fungerte veldig bra, mener Soma.

- Grei avgjørelse
Branns trener Mons Ivar Mjelde mener at utvisningen av Bjarnason var helt grei. Mjelde oppfattet situasjonen som en klar felling.

- Fra min posisjon ved benken så det ut som Bjarnason tar dansken som siste mann, og da er regelverket klart. Olafur var likevel svært misfornøyd med dommeravgjørelsen, og ristet på hodet i garderoben etter kampen, forklarer Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Han mener Bjarnasons røde kort ga Brann en vitamininnsprøytning.

- Utvisningen gjør at kampen ble litt mer spennende enn vi hadde trengt, men vi rister det av oss. Hendelsen fungerte som en vitamininnsprøytning for laget, og spillerne hadde fornyet energi de siste 10 minuttene, sier en engasjert Mjelde.

Olafur Bjarnason må nå stå over bortemøtet med Halmstad den 24. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.