Somas kjempesesong

Foto: (Scanpix)

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Han har hatt en kjempesesong, og topper de fleste av landets spillerbørser. Møt Ragnvald fra Jæren som aldri spiller dårlig.

31.10.04 00:20

LILLESTRØM – BRANN 2-2: Ragnvald Soma vant suverent TV 2 Nettavisens spillerbørs med et snitt på 5,80 på sine 25 kamper i Tippeligaen i år. Med det er han nesten et halvt poeng foran nestemann – Erik Hoftun.

Og Soma innrømmer at han har hatt en knallsesong.

- Det har gått bra i år, ja, innrømmer Brann-midtstopperen beskjedent.

Svikter aldri
Ifølge trener Mons Ivar Mjelde har det gått veldig, veldig bra for den tidligere West Ham-spilleren denne sesongen. Soma har nemlig en styrke som få andre spillere i Norge har:

Han spiller nemlig ikke en eneste dårlig fotballkamp.

Kamp etter kamp – som denne mot Lillestrøm på Åråsen – så leverer 24-åringen varene, og feier unna det som kommer, høyt som lavt. Forklaringen ligger i hans nye posisjon.

- I år har jeg fått lov til å spille midtstopper hele sesongen, og det er det jeg liker å være. Tidligere har jeg spilt en rekke forskjellige steder, både på backen og på forskjellige steder på midtbanen, men nå har jeg fått etablere meg der jeg trives best: På stopperplassen.

Og der har han klart seg bra, så bra at han nå er inne i landslagssituasjonen igjen.

- Målet er selvfølgelig å spille på landslaget. Jeg ble hentet inn i 12. time mot Belgia, og har vært i troppen siden.

Yngre enn konkurrentene
Det har gitt mersmak, og lysluggen har troen på at det skal bli mer spill i tiden fremover.

- Jeg føler at jeg har gjort en god sesong, og i forhold til de største «konkurrentene» - Riseth, Lundekvam og Hagen - så har jeg i alle fall én ting på min side: alderen.

Soma fyller ikke 25 før i november, mens de to førstnevnte er på feil side av 30-tallet, og Hagen på full fart til samme sted. Gode stoppere vokser ikke på trær i Norge for tiden, men i Bergen har definitivt det frøet som ble sådd i fjor høst, blomstret noe så aldeles fortreffelig i år.

Etter å ha debutert for West Ham i en alder av 21 år, ville mange ha trodd at det å måtte «nøye seg med» Tippeliga-fotball i Bergen var en nedtur. Det benekter stopperen kontant.

- Det er på ingen måte noen nedtur å spille for Brann. De har de beste supporterne i landet, og klubben er i ferd med å bygge seg veldig opp, og går i riktig retning.

«Som en unge»
Nå skal han spille sin første cupfinale, og akkurat det blir stort for mannen som startet karrieren sin i Bryne.

- Jeg sov nesten ikke før kampen i dag, og jeg gleder meg som en unge til cupfinalen. Da jeg var åtte år var jeg på Bryne-Brann i cupfinalen, og det var helt enormt. Og nå skal jeg spille den selv. Jeg er så fokusert og konsentrert om den kampen at etter mandag så kommer jeg til å stenge døra og ikke prate noe mer om kampen.

Og kjære Lyn-spisser, vær advart:

Med dagens Soma-form er det også en viss fare for at han stenger veien til Brann-målet kommende søndag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag