Gå til sidens hovedinnhold

Sommer-OL i Tokyo utsettes

Den internasjonale olympiske komité (IOC) hadde tirsdag møte med japanske myndigheter. Konklusjonen er klar.

IOC er enig med japanske myndigheter om at OL i Tokyo ikke vil gå av stabelen som planlagt denne sommeren på grunn av koronaviruset.

I stedet blir lekene utsatt - trolig til sommeren 2021.

Det kommer fram i en pressemelding som IOC sendte ut tirsdag ettermiddag, etter en telefonkonferanse mellom Japans statsminister Abe Shinzo og IOC-president Tomas Bach.

«Under disse omstendighetene, og basert på informasjonen vi har fått av WHO i dag, har IOC-presidenten og Japans statsminister konkludert med at lekene i Tokyo må utsettes til dato etter 2020, men ikke senere enn sommeren 2021, for å sikre helsen til utøverne, alle involvert rundt de olympiske lekene og det internasjonale samfunnet», heter det i pressemeldingen.

Dette skjer kun en uke etter at IOC selv mente det ikke var nødvendig å ta noen drastiske beslutninger angående sommerlekene.

Les også: Lars ble korona-smittet på fotballtur til Liverpool

Under hardt press

IOC har imidlertid den siste tiden mottatt massiv kritikk for at de ikke allerede har utsatt sommerlekene slik andre forbund og land har gjort med andre idrettsmesterskap.

Les også: Krise for norsk fotball: Agent kommer med advarsel

Det norske idrettsforbundet (NIF) sendte fredag brev til president Thomas Bach IOC og uttrykte bekymring for den vanskelige virussituasjonen i Norge og på verdensbasis.

Idrettsforbundet oppfordret også IOC om å utsette OL i Tokyo 2020.

Les også: Dette har du rett på hvis fotballturen din går i korona-vasken (+)

Nektet å sende utøvere

Mandag ba også idrettspresident Berit Kjøll om at idrettsstyret skulle beslutte at Norge ikke vil sende utøvere til OL i Tokyo dersom det blir arrangert i sommer.

Tidligere samme dag hadde Canada og Australia allerede gitt IOC beskjed om at heller ikke de ville stille med utøvere dersom sommerens leker gikk av stabelen som planlagt.

Tirsdag har IOC gitt etter for presset og det var en ventet bekreftelse som kom ettersom IOC-medlem Dick Pound allerede mandag kveld uttalte at sommerens OL høyst trolig ville bli utsatt til sommeren 2021.

Nyhetsstudio: Slik påvirkes idretten av koronaviruset

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.

Kampanje Nettavisen Pluss: Få 6 mnd for 249 kr

Kommentarer til denne saken