Gå til sidens hovedinnhold

Son herjet i etterlengtet seier for Tottenham

Etter tre strake tap i Premier League løsnet det for Tottenham hjemme mot Aston Villa.

TOTTENHAM - ASTON VILLA 2-1

Etter en svak start på kampen sendte Pierre-Emile Højbjerg vertene i ledelsen før det var spilt en halv time på Tottenham Hotspur Stadium.

Aston Villa kjempet seg tilbake i kampen etter en nettkjenning av Ollie Watkins, men det hjalp lite for gjestene fra Birmingham.

Heung-Min Son viste hva han er god for da han driblet seg forbi Kortney Hause og slo et flott innlegg. Matt Targett var sist på ballen, og måtte finne seg i å få kreditert et selvmål.

- Det er klasse, sier TV 2-ekspert Petter Myhre om rykket til Son.

LES OGSÅ: Tre nye forfall og skadekrise for landslaget: - Jeg har ikke opplevd lignende

Son i form

Det var vertene som tok første stikk på Tottenham Hotspur Stadium. Etter flott forarbeid av Heung-Min Son kunne danske Pierre-Emile Højbjerg kontrollert sette ballen nede i hjørnet fra sekstenmeteren.

I andre omgang fikk Ollie Watkins en enkel jobb da han fikk æren av å pirke inn et presist innlegg fra Matt Targett.

Tottenham svarte umiddelbart da Son satte på turboen og slo et innlegg mot Lucas Moura. Reprisen viste at det var Targett som var uheldig og var sist på ballen.

The Athletic-journalist Jack Pitt-Brooke, som følger Tottenham tett, var imponert over det Son leverte.

- Son gjorde begge målene, scoret nesten et par ganger selv og scoret nesten noen andre mål som ikke gikk inn. Hvis man skal spille denne typen kontringsfotball er han så god som man får det for å få det til å fungere. Spurs viktigste spiller denne sesongen?

- Lang sesong

Heung-Min Son var strålende fornøyd med egen innsats, og ikke minst tre poeng.

- Denne seieren gir oss mye god energi, og måten vi spilte på i dag var annerledes. Vi trengte det veldig før landslagspausen. Det er en god følelse å vinne denne kampen, sier Son til Sky Sports.

Han mente Tottenham forsøkte å spille mer enn i de foregående kampene, og at det var den store forskjellen.

- Vi spilte uten frykt og vi likte det selv når vi mistet ballen. De tre siste kampene var tap vi ikke ønsket og selvtilliten gikk ned.

- Alle er erfarne, alle vil vinne og ta ansvar. Vi må beholde denne tankegangen. Når vi vinner er det ikke alt, det er en lang sesong og vi starter på null igjen neste kamp.

LES OGSÅ: HamKam med viktig bortepoeng mot Aalesund - har forsprang på seks poeng

Målløs Kane

Tottenhams aller største stjerne, Harry Kane, har fått en tung start på sesongen. I torsdagens kamp mot Mura i Conference League kom engelskmannen inn og scoret hat trick.

I Premier League har Kane vært på banen i seks kamper, men stjernespissen har ikke maktet å finne veien til nettmaskene.

Det er første gang siden 2015/16-sesongen at Harry Kane ikke scorer i seks kamper på rad. Da maktet heller ikke engelskmannen å score i sine seks første kamper i Premier League.

På tampen av oppgjøret mot Aston Villa fikk Kane en gedigen mulighet til å sette sesongen første mål i Premier League, men engelskmannen klarte ikke å overliste Emiliano Martinez.

- Han jobbet veldig hardt for laget. Målet vil komme, sier Spurs-trener Nuno Espírito Santo til Sky Sports.

Etterlengtet seier

Tottenham fikk en fantastisk start på Premier League da de vant hjemme mot Manchester City, og fulgte opp med tre poeng mot både Wolverhampton og Watford de to neste kampene.

Så begynte nedturene å komme for Nuno Espírito Santo. Først gikk laget på en skrell da de tapte 3-0 borte mot Crystal Palace, for så å bli ydmyket av London-rivalene Chelsea og Arsenal.

Dermed var det en tøff oppgave som ventet da formsterke Aston Villa kom på besøk søndag. Gjestene har overbevist med to strake seiere mot henholdsvis Everton og Manchester United.

Det hjalp ikke mot et solid Tottenham-lag søndag.