*Nettavisen* Sport.

Son og Alli reddet Tottenhams første seier siden 2. juledag

TOK ANSVAR: Son Heung-min bidro sterkt til at Tottenham endelig vant en Premier League-kamp igjen.

TOK ANSVAR: Son Heung-min (til venstre) scoret vinnermålet og Dele Alli (nummer 20) bidro sterkt til at Tottenham endelig vant en Premier League-kamp igjen. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)

Var på gyngende grunn mot bunnlaget, men hadde marginene med seg da avgjørelsen falt.

25.01.20 19:51

TOTTENHAM - NORWICH 2-1:

Dele Alli var sterkt involvert i begge Tottenhams mål da José Mourinhos mannskap vant for første gang på fem ligarunder hjemme mot Norwich.

Spurs' og Englands midtbaneprofil har variert veldig i prestasjonene denne sesongen, i likhet med veldig mange lagkamerater.

Onsdag var Alli på riktig plass da Spurs tok ledelsen før pausen. Han sto også for mesteparten av jobben før Son Heung-min kunne bukke inn 2-1 foran åpent mål da kampen gikk inn i sluttfasen.

Les også: Fikk TV3-ekspert til å reagere mot Norges motstander: - Helt natta

Kanskje var dette vendepunktet som får flyten tilbake hos et Tottenham som har måttet tåle mange poengtap de siste ukene. Skaden til storscorer Harry Kane kan likevel vise seg å bli vanskelig å hanskes med de kommende månedene.

Sjefen i tenkeboksen

Manager José Mourinho var mest opptatt av skadesituasjonen i klubben etter kampslutt.

- Dette er en veldig viktig seier for oss mot en vanskelig motstander. Vi strevde i andreomgangen, men har oss selv å takke. Vi er i en situasjon der vi må tenke, tenke, tenke. Jeg så mot benken og vi har ikke offensive spillere. Jeg måtte ta Érik Lamela av banen på grunn av belastningen. Vi viste glimrende evne til å reagere da vi scoret det andre målet, sier Mourinho til BBC.

Klikk på bildet for å forstørre. LITE Å RUTTE MED? José Mourinho må kanskje klare seg ut sesongen uten en erstatter for skadde Harry Kane. Eller får klubben tak i en kortsiktig løsning?

LITE Å RUTTE MED? José Mourinho må kanskje klare seg ut sesongen uten en erstatter for skadde Harry Kane. Eller får klubben tak i en kortsiktig løsning? Foto: Matt Dunham (AP / NTB scanpix)

Spurs-manageren påpeker at lag som Chelsea og Manchester City kan sette inn eksempelvis Michy Batshuayi, eller Sergio Agüero for Gabriel Jesus, når de sliter med uttellingen.

Onsdag måtte midtbanespiller Harry Winks forlate banen med skade tidlig i andre omgang, noe Mourinho også bemerket.

- Vi er så uhedlige med skader. Vi får Hugo Lloris tilbake og vi mister Harry Winks. Det er ufattelig, sier portugiseren.

Rett i forkant av Sons mål virket det som bortelaget hadde tatt over styringen i kampbildet. Men så prøvde Alli seg på et skudd fra skrå vinkel inne i Norwich-feltet etter en god stikkpasning fra Giovani Lo Celso.

Forsøket ble delvis blokkert av en forsvarsspiller, før ballen fortsatte i en høy bue over bortekeeper Tim Krul og ned mot bakre stolpe. Der var Son på alerten og fikk nikket inn matchvinnerscoringen.

Kapteinens comeback

Spurs' stjernemålvakt Hugo Lloris var tilbake i kamp for første gang siden den stygge skaden han pådro seg i oktober. Han klarte seg stort sett bra, men da laget hadde mistet grepet på kampen halvveis i andreomgangen greide han ikke å hindre straffemål fra Teemu Pukki.

Det skjedde etter en klønete inngripen av Ryan Sessegnon mot Max Aarons. Høyrebacken til Norwich var godt inne i 16-meteren til Tottenham da han ble hindret i å avansere videre mot mål. Det var vanskelig å se hvor mye kontakt det faktisk det var mellom Spurs'venstreback, som utvilsomt var på etterskudd, og sidebacken fra bortelaget.

Les også: Dortmund-treneren innrømmer at Haaland overrasket ham

VAR-dommerne brukte halvannet minutt på å gå gjennom TV-reprisene, men konkluderte til slutt med at hovedommer Chris Kavanagh ikke gjorde en klar og tydelig feil da han blåste for straffe.

Pukki brukte bredsida til å sende ballen lavt mot Lloris' venstre side. Den rutinerte franskmannen var på ballen, men klarte ikke å hindre scoring.

Son og Tottenham slo likevel tilbake med elleve minutter igjen og fikk med seg sin første trepoenger siden 26. desmber.

Trøbbel for Tettey og co.

Norwichs ambisøse spillestil fortsetter å skape problemer for laget. Tabelljumboen lykkes ofte med å lage problemer for motstandere, men altfor ofte gir bort ballen i farlige posisjoner selv.

Det skjedde også like før Dele Alli styrte inn kampens første mål etter 37 minutters spill. Serge Aurier serverte fra høyre med et hardt og lavt innlegg, og Alli gjorde resten av jobben fra kort hold ved første stolpe.

Første omgang på Totteham Hotspur Stadium ble lenge preget av mange balltap og lite presisjon i pasningene hos begge lag. Alexander Tettey hadde mye ballkontakt som Norwichs anker på midten og fant blant annet toppscorer Pukki i god posisjon ved ett tilfelle.

Seinere var nordmannen synderen da Tottenham vant ballen tilbake i farlig posisjon. Tettey ble byttet ut til fordel for flere offensive krefter i spissen Josip Drmic mot slutten, da Norwich jaktet på utligning.

Mannen som skuslet bort ballen før hjemmelagets ledermål var derimot kantspiller Todd Cantwell. Han mistet til Harry Winks, som ga ballen videre til Aurier, som deretter kombinerte med Son, før innlegget som førte til 1-0.

Cantwell var kanskje nærmest scoring for Norwich i kampens første halvdel, men forsøket fra utkanten av Spurs-feltet forsvant litt til side for krysstolpen.

Gjestene styrte tidvis begivenhetene etter sidebyttet, men nok en gang holdt det ikke til poengfangst for manager Daniel Farkes nedrykkstruede spillere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag