*Nettavisen* Sport.

Son viste klasse da Tottenham slo Røde Stjerne

Heung-min Son viste seg fra sin beste side da Spurs tok et stort steg mot avansement i Champions League.

06.11.19 23:36

RØDE STJERNE - TOTTENHAM 0-4:

Tottenhams Heung-min Son fikk marsjordre og gikk gråtende i garderoben sist han var i aksjon på fotballbanen.

Son var nemlig involvert da Evertons Andre Gomes pådro seg et stygt beinbrudd i møtet med Tottenham i Premier League i helgen.

Siden den gang har FA trukket tilbake sørkoreanerens røde kort, noe som betyr at han slipper å sone karantene i Premier League.

Onsdag viste sørkoreaneren hva han er kapabel til, da han bidro sterkt til at Tottenham nærmer seg utslagsrundene i Champions League, med sine to mål mot Røde Stjerne i Beograd.

Klikk på bildet for å forstørre. REISTE SEG: Heung-min Son var langt nede etter å ha vært involvert i Andre Gomes' beinbrudd i helgen. Onsdag viste han sin storhet i Champions League.

REISTE SEG: Heung-min Son var langt nede etter å ha vært involvert i Andre Gomes' beinbrudd i helgen. Onsdag viste han sin storhet i Champions League. Foto: Andrej Isakovic (AFP)

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var godt fornøyd med gjennomføringen på det som historisk sett har vært en svært vanskelig bane å komme til.

- Jeg synes det var et glimrende resultat på bortrebane. Vi trengte en kamp som dette for å finne tilbake til godfølelsen og selvtilliten. Prestasjonen var veldig bra på en vanskelig bortebane. Jeg er så glad, men nå må vi jobbe videre. Dette var bare et lite steg, sier Pochettino på pressekonferansen etter kampen.

Lo Celso-scoring

Midtveis i den første omgangen fikk hjemmelaget en enorm mulighet til å ta ledelsen da Milan Pavkok plutselig tråklet seg helt gjennom.

Tottenham-keeper Paulo Gazzaniga vartet imidlertid opp med en flott beinparade og sørget for å holde gjestene inne i kampen.

Les også: Mener Allegri er rett mann for United

Drøyt ti minutter før pause tok Tottenham ledelsen, og det etter en kanonade av de sjeldne mot serbernes mål.

Først traff Harry Kane stolpen etter å ha blitt spilt alene gjennom, deretter ble Son sitt forsøk på returen blokkert. Ballen havnet igjen hos Kane, som dunket ballen inn fra venstre, rett i Son, som styrte ballen i tverrliggeren.

På returen ventet Giovani Lo Celco, som dunket inn 0-1 med venstrebeinet. Argentineren spilte en god kamp på gjestenes midtbane.

Son-show

Rett før pause var det Røde Stjerne sin tur til å teste treverket. Rajiv van la Parra klinket først ballen i stanga bak Gazzaniga, før Davinson Sanchez satte ballen i egen tverrligger.

Et snaut kvarter etter pause doblet Tottenham ledelsen da Dele Alli fant Heung-min Son ute til venstre. Sørkoreaneren, som var sterkt preget etter Andre Gomes' grusomme skade i helgen, gjorde ingen feil og banket inn 2-0.

Samme Son økte Tottenham-ledelsen til 3-0 noen minutter senere. Harry Kane spilte Danny Rose glimrende gjennom på venstre, før backen fant Son inne foran mål, og Milan Borjan måtte for tredje gang hente ballen ut av nettet.

Fem minutter før slutt satte innbytter Christian Eriksen inn Tottenhams fjerde, via en Røde Stjerne-forsvarer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.