*Nettavisen* Sport.

Søndagens Premier League-rykter

Foto: EPA/Scanpix

Manchester City fortsetter å briljere på ryktebørsen.

25.01.09 11:33

Hadde Manchester City fått poeng for hvert innslag de har i Premier League-ryktene, hadde de sannsynligvis allerede vunnet ligaen. For et år siden var Micah Richards sannsynligvis den heteste unge, engelske spilleren I Premier League. I dag melder Mail on Sunday at Manchester City kommer til å sjokkere fansen på City of Manchester Stadium ved å la unggutten få dra. Arsene Wenger har tydeligvis plukket opp disse signalene og skal være klar til å by 7 millioner pund for Richards. Det blir vel City-fansen glade for, da Kaka’ ble i Milan og Robinho sutrer over dårlig satsing.

Da er det kanskje en liten trøst at City ikke har snudd helt om og bare har tenkt å kvitte seg med spillere. Mark Hughes og co er klare for å hente brasilianske Diego fra Werder Bremen for 25 millioner pund. Det er jo nærmest det man kan kalle en billig brasilianer i disse dager.

I tillegg har City tenkt å sikre seg mer bak ved å hente inn Newcastles mangeårige keeper Shay Given. Newcastle på sin side ønsker da å hente Portsmouths engelske landslagskeeper David James. Det høres jo ut som nyheter Tony Adams kommer til å sette pris på, eller?

Harry Redknapp er visstnok også ute etter å finne seg en stabil sisteskanse. Carlo Cudicini har vært trofast mot Chelsea i mange år og nå ryktes det da altså at klubben ønsker å belønne denne lojaliteten med en gratis overgang til Tottenham, i alle fall skriver News of the World så.

Arsenal må gi Zenit det de krever for Andrej Arsjavin innen midnatt søndag. Gjør de ikke det, blir ikke Emirates Arsjavins nye hjem, ifølge Sunday Express.

Javier Saviola var en gang regnet som den nye Maradona. Og etter å ha vært i Real Madrid og Barcelona de siste årene uten nevneverdig suksess, kan man trygt fastslå at argentineren ikke har levd opp til forventningene. Portsmouth står først i køen blant klubbene som ønsker seg Saviola. Andre klubber som er interessert i Real Madrid-spilleren er Newcastle, West Ham og Everton, melder News of the World.

Portsmouth har også øynene sine på en annen sør-amerikaner. Brasilianske Emerson som spiller i AC Milan er ønsket på lån, for å fylle hullet Lassana Diarra har etterlatt i Portsmouth-laget etter overgangen til Real Madrid.

Vi beveger oss tilbake til Manchester, der City-spillerne Michael Johnson og Daniel Sturridge er i søkelyset til Martin O’Neill i Aston Villa. Ifølge Sunday Express er O’Neill klar til å gi 10 millioner pund for duoen.

Cardiff er interesserte i Blackburns Matt Derbyshire og forsøker nå å overbevise folket på Ewood Park med et bud på 2,5 millioner pund, skriver News of the World.

Newcastle kan tenke seg å hente tilbake en gammel Liverpool-profil. Luis Garcia tjener for tiden til livets opphold i Atletico Madrid. Nå ønsker Newcastle å hente spanjolen på lån.

José Mourinho har gitt signaler på at han kan komme til å by på Tottenhams Jermaine Jenas eller sin gamle elev og gode venn Didier Drogba, skriver the Observer.

Det kuwaitiske al-Kharafi-dynastiet har trukket seg fra forhandlinger om å kjøpe Liverpool, melder News of the World. Dermed går klubben en usikker fremtid i møte ettersom potensielle kjøpere ønsker å vente lengst mulig for å få en best mulig pris for klubben.

Roman Abramovitsj er ikke blakk og forsikrer nå Chelsea om at han er forberedt på å finansiere klubbens nye stadion. Enten det blir på Stamford Bridge eller et annet sted, det melder News of the World. Ryktene om russerens noe ”skrale” økonomi kom etter at han solgte seg ut av et russisk gullgruvefirma med store tap. Det aner oss likevel at Roman fortsatt har nok til både salt på maten og mer til.

Robin van Persie ønsker å se hvor sterkt ønsket han er i Arsenal, ved å kreve en ukelønn opp mot en million kroner I uken. Skulle han få gjennomslag for kravet vil han bli en av klubbens best betalte.

Newcastles Charles N’Zogbia har blitt bøtelagt for å ha havnet i tottene på lagkamerat Andy Carroll på treningsfeltet.

Lite overraskende er det at Tony Adams’ framtid diskuteres i engelske medier. Lørdagens exit i FA-cupen bedret neppe den gamle midtstopperens sjanser til å fortsette. Men nå linkes Adams til den ledige jobben i Feyenoord og dermed kan en avskjed med Fratton Park virke mer sannsynlig.

Manchester Uniteds brasilianske tvillinger Rafael og Fabio Da Silva har både brasilianske og portugisiske pass. Dette har fått Portugal-sjef og tidligere United-assistent, Carlos Queiroz, til å håpe at duoen velger å spille for det portugisiske landslaget. Ifølge News of the World har tvillingene tatt sin avgjørelse og de blir nok å finne på det brasilianske landslaget den dagen de blir tatt ut.

En sjelden gladnyhet til Chelsea i disse dager. Michael Essien ser ut til å kunne returnere til returoppgjøret mot Juventus i Mesterligaen 10. mars.

West Ham ønsker å sikre seg flere av spillerne sine på lengre kontrakter. Scott Parker, Robert Green og Matthew Upson er spillerne som nå får tilbud om å knytte seg til en framtid på Upton Park.

Til slutt tar vi med et rykte som ikke har sammenheng med Premier League. Dinamo Zagrebs midtbanespiller Dino Drpic har blitt satt på transferlisten etter at spillerens Playboy-kone skrøt på TV at paret hadde sex på banen på klubbens stadion Maksimir. Se det positive i saken Dino, du er tross alt gift med en Playboy-dame og det finnes langt verre ting å få sparken for.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag