*Nettavisen* Sport.

Søndagens Premier League-rykter

Foto: REUTERS/SCANPIX

Fernando Torres til Manchester United? Nå har «silly season» virkelig blitt spinnvill.

14.06.09 10:57

Cristiano Ronaldo er borte, men Manchester United har en stor sekk med penger som skal brukes for å finne en erstatter for portugiseren, og stort sett alle som kan krype og gå av stjerner blir linket. Søndagens villeste United-rykte er det nok Sunday Express som kommer med. Tabloiden hevder nemlig at Sir Alex Ferguson vil bruke litt av sine 830 millioner Ronaldo-kroner på hente Fernando Torres fra rivalen Liverpool. Ordene klype og salt burde nok brukes om dette.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Karim Benzema fra Lyon er en annen som skal stå høyt på ønskelisten til den tyggeglade skotten, men også det kan se ut som et fortapt prosjekt. Ifølge Sunday Mirror har den franske storklubben nemlig gitt beskjed om at spissen ikke er til salgs. Alt kan imidlertid kjøpes om budet er riktig, det har United trolig lært av Real Madrid.

Navn nummer tre på Uniteds shoppingliste denne søndagen er spanske David Silva. Skal man tro The People, så har Sir Alex Ferguson bedt sin sportsdirektør, David Gill, om å fullføre en overgang verdt rundt 240 millioner kroner for den anvendelige Valencia-stjernen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX

Det er imidlertid ikke bare i den røde delen av Manchester at pundsedlene sitter løst om dagen. Også i Manchester City-leieren legges det planer for en rekke storkjøp denne sommeren. Hetest akkurat nå skal Carlos Tevez være. De lyseblå håper å snappe opp argentineren fra erkerivalen i slutten av juni. De må likevel belage seg på konkurranse fra Chelsea. Londonlaget skal viss nok ha øremerket den nette sum av 300 millioner kroner for å sikre seg spissen.

En som trolig ikke kommer til å havne på City of Manchester Stadium er Barcelonas storscorer Samuel Eto'o. Ifølge The People har spissen takket høflig nei til et tilbud fra City. Dermed ser det ut til at Liverpool, Chelsea og Inter står igjen som favoritter til å sikre seg kameruneren.

Tottenham jakter også en ny spiss, og Spurs-manager Harry Redknapp har et par spennende navn på ønskelisten. Førstevalget skal være Real Madrids Ruud van Nistelrooy, men om det ikke går i orden, så kommer ringreven til å vende blikket mot Bayern München, og deres italienske stjerne Luca Toni.

Newcastle-eier Mike Ashley og managere ser ut til å være en dårlig kombinasjon. Nå har rikingen også klart å komme på kant med Alan Shearer, og dermed tyder mye på at den gamle goalgetterens dager på St. James' Park kan være talte. Favoritt til å overta jobben er tidligere West Ham-manager Alan Curbishley.

Den tidligere midtbanespilleren Roberto Martinez er ny sjef i Wigan, etter at Steve Bruce tok turen til Sunderland. Martinez håper nå å gjøre Djibril Cissé, som tilbrakte forrige sesong i nettopp Sunderland, til sitt første sommerkjøp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP/Scanpix

Så langt har Aston Villa bare kvittet seg med spillere, men Martin O'Neill har også planer om å forsterke. Ifølge The People ser manageren for seg West Ham-stopper Matthew Upson som en glimrende tilvekst til laget.

Roy Hodgson i Fulham har skjønt at klubben trenger tyngre skyts enn Erik Nevland på topp, om de skal gjøre en ny god sesong i Premier League. Derfor har den tidligere Viking-treneren sett ut Jeremie Aliadiere fra Middlesbrough som et mulig transfermål. Franskmannen skal være verdsatt til rundt 30 millioner kroner.

Chelsea ønsker også å forsterke angrepet, og skal være villige til å punge ut rundt 150 millioner for AZ Alkmaar-spissen Moussa Dembele. Den nederlandske klubben har imidlertid ikke godtatt noe bud fra London så langt, og klubbene sitter fortsatt i forhandlinger, melder The People.

En spiss som ikke er i Chelseas førstelagsplaner neste sesong er unggutten Franco Di Santo. Blackburn skal derfor være interessert i å hente spissen på lån den kommende sesongen, som en erstatter for Roque Santa Cruz, som skal være på vei bort fra Ewood Park.

Birmingham står foran en vanskelig sesong i Premier League, og er nå på jakt etter forsterkninger. Jordi Gomez, som tjener til sitt daglige brød i spanske Espanyol, skal være aktuell. Spanjolen imponerte på lån hos Swansea forrige sesong, og skal være verdsatt til rundt 15 millioner kroner.

Til slutt må vi også ta med et rykte som ikke hører hjemme i Premier League. Kjøpegale Real Madrid skal nemlig ha fortalt Bayern Münchens Franck Ribery at de kommer til å hente ham til neste år. Spanjolene har nemlig ikke råd til å punge ut over 500 millioner kroner mer enn to ganger per sommer.

Kilder: The People, News of the World, Sunday Express, Sunday Mirror, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.