Søndagens Premier League-rykter

Foto: (Reuters/Scanpix)

Flere giganter på vei til Stamford Bridge. Det samme er tilfellet i Manchester City. Mange godbiter i dagens ryktebørs!

16.05.10 11:05

Ingen tvil om at Chelsea er brennhete om dagen. Etter gårsdagens triumf over Portsmouth i FA-cupfinalen, ble blåtrøyene fra Vest-London en del av en eksklusiv klubb som har vunnet både Premier League og FA-cupen i samme sesong.

Det har gitt blod på tann, og nå spekuleres det i at flere giganter er på vei til Stamford Bridge.

Kaká spilte under Chelsea-manager Carlo Ancelotti i duoens tid sammen i AC Milan der de blant annet vant Champions League i 2007.

Nå vil italieneren hente brassen til londonklubben etter det som vel på det beste kan beskrives som en middels sesong for Kaká hos «Los Blancos».

Prislapp? Drøye 400 millioner kroner.

Les også: - Fantastisk å vinne med denne gjengen

Men ryktebørsen vil ha det til at en annen superstjerne går motsatt vei. Det har vært en tøff sesong for Ashley Cole i Chelsea med mye utenomsportslig fokus, og venstrebacken har ikke lagt skjul på at han gjerne kunne tenke seg å prøve lykken utenfor balløya.

Da er selvfølgelig verken Real Madrid eller Barcelona sene på avtrekkeren, og nå går det mot en durabelig budkrig for å sikre seg Coles' underskrift over sommeren.

Atletico Madrids Sergio Aguero har vært en av fotballeuropas heteste poteter denne sesongen, men argentineren har vært svært så trofast mot klubben som gikk hele veien til topps i årets Europa League.

Men nå ryktes det at Chelsea har Agueros navn øverst på ønskelista denne sommeren. Londonklubben vil i så fall få sterk konkurranse - Inter-trener José Mourinho kunne nemlig også ønske seg angriperens tjenester i neste sesong.

Fernando Torres har i lengre tid vært linket til Chelsea, og Liverpool-fansen går mot en neglebitende sommer etter en skuffende sesong. Klarer rødtrøyene å holde på sine stjernespillere?

Manchester City har kastet seg inn i kampen, og vil hente både Torres og Steven Gerrard til City of Manchester Stadium. Motsatt vei vil de sende Emmanuel Adebayor og Stephen Ireland - i tillegg til 400 millioner kroner.

Foto: CRISTOBAL GARCIA (EPA)

Les også: Tidligere Liverpool-spiller funnet død

Men om City ikke henter Torres denne sommeren, har klubben en reserveløsning. Og en forholdsvis lur en sådan. Gonzalo Higuain har hatt en kanonsesong for et Real Madrid-lag som ser ut til å ta sommerferie uten et eneste trofé.

Argentineren er toppscorer hos hovedstadslaget med sine 27 scoringer, rett foran Cristiano Ronaldo som scoret 26. Det har ikke gått upåaktet hen i den blå delen av Manchester, og Roberto Mancini er villig til å legge en stor slump penger på bordet for å sikre seg Higuain.

Tottenham imponerte alle denne sesongen, og sikret seg fjerdeplassen som gir mesterligakvalik. Manager Harry Redknapp vil ikke ligge på latsiden på overgangsmarkedet denne sommeren, og har allerede gjort det klart at han ønsker å forsterke forsvarsrekka med Micah Richards. Prislappen på den talentfulle City-spilleren skal være på drøye 60 millioner kroner.

Manchester United og Arsenal jakter begge på Evertons midtstopper Phil Jagielka. Sir Alex Ferguson vil også hente Luis Suarez fra Ajax i en avtale verdt 200 millioner kroner etter at søramerikaneren scoret imponerende 35 mål på 33 kamper for den hollandske giganten.

Foto: Adrian Dennis/AFP

Fergie vil også hente en ny keeper til Old Trafford, og har siktet seg inn på Marseilles sisteskanse Steve Mandana. Prislappen på franskmannen skal ligge på drøye 100 millioner kroner.

Les også: Flere Arsenal-spillere er ikke på talefot med William Gallas

Yossi Benayoun har fått klar beskjed fra Rafael Benítez om at han ikke har noen framtid på Anfield - Tottenham og Sevilla er begge aktuelle arbeidsgivere for midtbanespilleren som er verdsatt til 90 millioner kroner.

Leeds' superspiss Jermaine Beckford blir bosmanspiller 1. juli. Det ryktes at angriperen blir å finne i Premier League den kommende sesongen med Aston Villa og Everton som noen av de mest sannsynlige destinasjonene.

Everton vil også hente Marseilles Hatem Ben Arfa som er verdsatt til 80 millioner kroner.

Kilder: News of the World, Sunday Express, Mail on Sunday, Sunday Mirror og BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.