*Nettavisen* Sport.

Søndagens Premier League-rykter

Foto: PAUL ELLIS (Afp)

Spillerne strømmer til Liverpool, mens United ser ut til å miste den gjeveste av dem alle. Ja, det stemmer, Wayne Rooney er i ferd med å forlate Old Trafford.

17.10.10 11:41

Roy Hodgson er for alvor i gang med å bruke de nye millionene som har blitt investert i Liverpool. Fra før er det kjent at Villareal-spissen Giuseppe Rossi skal stå høyt på ønskelisten. Når overgangsvinduet åpner i januar vil Hodgson også hente West Brom-vingen Chris Brunt. Prislappen på 80 millioner kroner er vel bare pyttpytt for et Anfield i lykkerus.

Listen over forsterkninger som ønskes og - på forhånd beklager, men ærlig talt - sårt trengs i Liverpool er utvilsomt lang. Den belgiske landslagsspilleren Steven Defour er et annet navn som nevnes. Den 22-år-gamle midtbanespilleren har vært på lønningslista til Standard Liège siden 2006.

Spørsmålet er om det bare er på gressmatta det må gjøres forandringer på Anfield. Klubben har hatt den verste seriestarten på 57 år og ligger under streken etter sju kamper. Hodgsons trenerstilling, som han har hatt i under fire måneder, er allerede offer for diskusjon. Engelskmannen forsvarer seg med at det er en Liverpool-tradisjon å være lojal mot manageren og han håper den nye eieren ikke glemmer dette. Hva med tradisjonen å vinne både kamper og seriegull, Hodgson?

Arsenal satser ungt og kan nå sikre seg enda et stjerneskudd i Charltons Diego Poyet.

Cesc Fabregas, som heller ikke han er gamle mannen, men likevel en rutinert spiller, har vært ute med skade i en måned. Spanjolen avslører nå at han er spilleklar til Champions League-kampen mellom Arsenal og Shakhtar Donetsk tirsdag.

I generasjon over Fabregas finner vi Manchester City-spiller Patrick Vieira. Den tidligere Arsenal-midtbanen har fått beskjed fra Arsène Wenger om at han kan få en trenerjobb på Emirates Stadium hvis han, med sine 34 år, velger å legge opp etter sesongen.

Carlo Ancelotti skal på sin side være på jakt etter en enda gjevere trenerjobb. Chelsea-manageren har innrømmet at han vil vurdere å ta jobben som Englands landslagssjef når Fabio Capello gir seg etter EM i 2012.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Så til dagens mest sensasjonelle rykte. Wayne Rooney, en fast Manchester-United-spiss siden overgangen fra Everton i 2004, ønsker å forlate Old Trafford i januar. Grunnen skal være at han stadig krangler med Alex Ferguson og forholdet dem imellom skal nå være helt ødelagt.

Om Rooney forlater United vil det utvilsomt være rom for forsterkninger. Kanskje er det derfor Ferguson nå har fått tilbake kjøpslysten, som var rimelig fraværende under sommerens overgangsrally. Skotten skal være interessert i Tottenhams to midtbanespillere Luka Modric og Tom Huddlestone. United skal til gjengjeld ønske å bytte fra seg Michael Carrick og Anderson.

Det er uvisst om Spurs i det hele tatt vil ha de to United-spillerne, men klubben skal være veldig interessert i å sikre seg Boltons Gary Cahill. Den engelske landslagsspilleren koster nærmere 140 millioner kroner.

I tillegg kan Blackburn-forsvarer Phil Jones være på vei til White Hart Lane for 90 millioner kroner.

Manchester City vil legge 140 millioner kroner på bordet for Sunderlands Jordan Henderson.

Samtidig kan Shay Given være på vei bort fra de lyseblå. Celtic ønsker å låne keeperen for en periode.

Kilder: caughtoffside.com, the People, Sunday Mirror, the Observer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.