Søndagens Premier League-rykter

Foto: ADRIAN DENNIS (AFP)

Sir Alex Ferguson planlegger storhandel til sommeren.

06.03.11 13:22

Sir Alex Ferguson skal være klar for å legge en hel del penger på bordet for å forsterke Manchester Uniteds stall til sommeren. Sunday Express skriver at United-manageren vil bruke rundt 100 millioner pund fordelt på følgende spillere: Gareth Bale, Ashley Young, Jack Rodwell, Alex Chamberlain og Maarten Stekelenburg. Det spekuleres også i om Michael Carrick vil forsvinne til Sunderland i en byttehandel for å hente Jordan Henderson til Old Trafford.

Det er heller ikke en dag uten at minst to keepere nevnes i sammenheng med jobben som arvtaker for Edwin van der Sar. I tillegg til landsmannen Stekelenburg, er Pepe Reina fremdeles aktuell, melder News of the World.

Fernando Gago skal ikke være i José Mourinhos planer i Real Madrid og vil trolig bli solgt til høystbydende til sommeren. Gamleklubben Boca Juniors skal være interessert, men spilleren har utelukket en retur til hjemlandet med det første. Mest av alt ønsker han å spille ved siden av Steven Gerrard og Raul Meireles på Liverpool sin midtbane, melder The People. Argentineren vil trolig koste mellom 8 og 10 millioner pund.

Samme avis melder at Joey Barton kan være aktuell for Bundesliga. Hamburg har fått med seg at Joey Bartons kontraktsforhandlinger med Newcastle står i stampe. Den tyske storklubben vil gi Barton muligheten til en ny start og spilleren skal være fristet av en overgang. Newcastle har tilbudt 28-åringen en toårskontrakt, mens Barton ønsker seg en lengre avtale.

Mens kontraktsforhandlingene fortsetter på St. James Park øyner Alan Pardew muligheten til å begynne å se etter en ny venstreback. Jose Enrique kan fort forsvinne til sommeren, med klubber som AC Milan og Liverpool interessert. Marseilles nigerianske venstreback Taye Taiwo er bosmanspiller til sommeren og skal være aktuell for Newcastle.

Kevin Gameiro skal også være aktuell for Tyneside-klubben. 23-åringen har scoret 15 mål for Lorient i Ligue 1 denne sesongen og er med det den nest mestscorende spilleren i ligaen. Spissen har en prislapp på rundt 12 millioner pund.

Manchester City er heller ikke fremmed for å hente forsterkninger til sommeren. Nå har Roberto Mancini kastet blikket på Benficas venstreback Fabio Coentrao. Manchester-klubben får sannsynligvis konkurranse av både Real Madrid og AC Milan i kampen om portugiserens underskrift. Tidligere lagkamerat David Luiz skal ha anbefalt Coentrao å komme til Premier League.

En som kan være på vei bort fra Premier League er Stokes Abdoulaye Faye. Senegaleseren jaktes av de tyrkiske storklubbene Besiktas og Galatasaray. I tillegg skal Celtic være fortsatt være interessert i 33-åringen.

Neste år kan vi få et gledelig gjensyn med Queens Park Rangers i Premier League. London-klubben skal være interessert i å hente Lee Bowyer til klubben dersom opprykket sikres. 34-åringen gjorde en stor kamp i Ligacupfinalen mot Arsenal, men kontrakten hans går ut til sommeren. Det kan åpne for en gratis overgang til QPR.

Ellers får storoppgjøret mellom Liverpool og Manchester United det meste av oppmerksomheten i engelske tabloidaviser denne søndagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.