*Nettavisen* Sport.

Søndagens Premier League-rykter

Foto: Pa Photos / Martin Rickett

Uklar United-framtid for Berbatov. Abramovitsj sikler etter Guardiola.

29.05.11 12:57

Dimitar Berbatov går en usikker framtid i møte i Alex Fergusons spillertropp. Bulgareren scoret klart flest seriemål av Manchester Uniteds spillere i årets Premier League, faktisk åtte mål mer en nærmeste konkurrent, Javier Hernández.

Likevel ble ikke spissen funnet verdig en plass i troppen til lørdagens Champions League-finale. Det får engelske medier til å spekulere i om 30-årige Berbatov er på vei bort fra Old Trafford og tilbake til Tottenham og White Hart Lane.

Og kanskje blir toppscoreren overflødig dersom det stemmer at United slår Liverpool i kampen om å sikre seg Aston Villas Ashley Young. Den engelske landslagsspilleren kan brukes både i angrepet og som kantspiller. Det kan vise seg å bli en ideell forsterkning for Ferguson, som ønsker å riste ned Barcelona fra den europeiske fotballtronen.

Både Manchester United og Chelsea skal i tillegg være villige til å tredoble lønnen til Tottenhams Luka Modric mot at kroaten bytter beite i sommer. En eventuell overgang for 25-årige Modric er ventet å koste nærmere 270 millioner kroner.

Visste du at du kan få dagens Premier League-rykter tilsendt på SMS? Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

I Chelsea har man ikke gitt opp å hente inn tittelgarantisten Josep Guardiola som manager. Til tross for at Barcelonas suksesstrener så sent som lørdag kveld bekreftet at han aktet å bli hos katalanerne ut kontraktstiden, tror Chelsea-eier Roman Abramovitsj at en solid overføring fra sin egen bankkonto kan være nok til å endre Guardiolas oppfatning.

Aston Villa ønsker seg tilbake i kampen om europacupplassene neste sesong. Planen er å bruke opp mot 135 millioner kroner for å lokke både keeper Ben Foster og midtstopper Scott Dann fra erkerival Birmingham.

Villas naboklubb rykket ned fra etter en skuffende sesong i det beste selskapet. Om overgangene blir en realitet vil det i så fall være første gang noen bytter ut St. Andrews med Villa Park siden Alan Curbishley gjennomførte det noe kontroversielle klubbskiftet i 1983.

I tillegg håper Aston Villa og kunne erstatte Gérard Houllier med Evertons manager David Moyes. Sistnevnte har nemlig nok en gang fått en skuffende beskjed på Goodison Park. Moyes har fått vite at dersom han ønsker å hente inn nye spillere må han finansiere dette ved å selge unna andre først.

I Sunderland ønsker man å forsterke med opptil flere spillere som akkurat har bidratt til nedrykk for sine klubber. Blackpool-spiss DJ Campbell og Birminghams kantspiller Sebastian Larsson skal stå øverst på Steve Bruce' ønskeliste.

Så til dagens mest gledelige rykte, eller kanskje mest nedslående rykte for visse fotballfans: Chelsea-spiller Frank Lampard kommer til å fri til sin kjæreste, TV-personligheten Christine Bleakley, i neste uke. Dette kommer til å finne sted under en romantisk ferie ved den italienske middelhavsøya Sardinia på en av Roman Abramovitsj' luksusyachter.

Overraskelsesmomentet kommer altså neppe til å være det helt store når midtbanespilleren går ned på kne i de sydlandske omgivelsene.

Heller ikke en den sylferske mesterligafinaletaperen Ryan Giggs slipper helt unna litt moro på hans bekostning denne søndagen. Her er dagens Giggs-vits:

«Ryan Giggs has officially become the most decorated footballer ever after adding two Welsh cups to his trophy collection.»

Visste du at du kan få dagens Premier League-rykter tilsendt på SMS? Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Kilder: Sunday Mirror, BBC, News of the World, Metro.

Annonsebilag