Det er søndag og klart for de ukas siste samling med der ferskeste fra ryktebørsen:

Liverpool gjør seg klar for å bli med på kappløpet om å bli den neste arbeidsgiveren til verdensmester Alexis Mac Allister (24), rapporterer Mirror. Tabloidavisa mener den argentinske Brighton-profilen kan komme til å koste 70 millioner pund, et beløp som tilsvarer nærmere 940 millioner kroner.

Midtbanespilleren Mac Allister har scoret ti Premier League-mål denne sesongen, og har en gjeldende kontrakt med Brighton som varer ut juni 2025.

Samtidig planlegger Chelsea og legge et tilsvarende stort pengebeløp på forhandlingsbordet for å sikre seg en annen av Brightons midtbanespillere, melder spanske Fichajes. Dette gjelder den mer defensivt anlagte Moisés Caicedo (21), som også er en av de største profilene på Ecuadors landslag.

Les også: PSG-fansen buet på Messi: – Hele greia er absurd

Jude Bellingham (19) har angivelig sagt nei til en Manchester City-overgang fra Borussia Dortmund. Skal vi tro FourFourTwo ser ikke Englands unge midtbanestjerne for seg å spille for en «plastklubb» som City. Nettstedet siterer den tyske Sport1-journalisten Patrick Berger som kilden til disse opplysningene.

Bellinghams yngre bror, Jobe Bellingham (17), er også midtbanespiller, og holder i moderklubben Birmingham. Han har vært etterspurt blant større klubber i lang tid, til en 17-åring å være. Lørdag ble han fotografert på Stadium of Light, hjemmebanen til Sunderland, et av lagene som i disse dager spiller playoff om opprykk til Premier League, skriver Northern Echo.

Rúben Neves (26) har i flere år vært en annen av den engelske toppligaens mest ettertraktede midtbanemenn. Portugiseren har snart vært Wolverhamptons eiendom i seks år, og nå viser Barcelona interesse for å hente ham sørover, ifølge Talksport.

Manchester United skal på sin side ha hengt seg på blant klubbene som vil hente Bayern Münchens unge midtbanespiller Ryan Gravenberch (20) i sommer. Dette melder Football Insider. Nederlandske Gravenberch ankom topplaget i Bundesliga fra Ajax i fjor sommer, og har ytterligere fire sesonger igjen av avtalen sin på Allianz Arena.

To profilerte spillere fra hjemlandet til Aston Villa-manager Unai Emery skal være ønsket på Villa Park. Dette gjelder Real Madrids Marco Asensio (27) og Barcelona-angriperen Ferrán Torres (23), skal vi tro den Catalonia-baserte avisa Sport.

Men ifølge Mundo Deportivo har Torres understreket at han vil bli værende i Barcelona, samt at han ikke har vært i kontakt med Aston Villa. 23-åringen har fortid som Manchester City-spiller, men reiste tilbake til spansk fotball i januar i fjor.

Les også: Slakter Barcelona-beslutning: – Helt sinnssykt

Real Madrid skal samtidig være villig til å selge den franske venstrebacken Ferland Mendy (27), og Mirror mener å vite at Arsenal viser interesse for å slå til på tilbudet.

Skal vi tro det Bild-journalist Christian Falk er Arsenals mangeårige midtbanesliter Granit Xhaka (30) forberedt på å forlate klubben. Kontrakten sveitseren har på Emirates Stadium varer ut neste sesong. Men Bayer Leverkusen hevdes være interessert i å kjøpe ham fri, etter å ha hørt at prislappen til Xhaka nå er halvert til rundt 175 millioner kroner.

Det nærmer seg en storovergang for keepertalentet Spike Brits (15), kan Fabrizio Romano fortelle. Englands U16-landslagsmålvakt tilhører AFC Wimbledon, men nå ser Manchester City ut til å få i stand en avtale om å hente ham til stallen sin.

Dersom Everton ender opp med å rykke ned fra toppnivået for første gang på 69 år, skal klubben være villig til å selge midtbaneprofilen Amadou Onana (21) for rundt 671 millioner kroner. Det melder i alle fall Football Insider.

Liverpool-manager Jürgen Klopp påpeker at han gjerne vil snakke ansikt til ansikt med alle spillere som hentes til Anfield. Overfor Liverpool Echo erkjenner han at dette er vanskelig å starte med tidlig, på grunn av reglementet i England.

Tillatelse fra eierklubbene må være på plass først, noe som gjør spillerkjøp mer utfordrende enn Klopp var vant med fra tida i tysk fotball. Manageren innrømmer at lignende regler var gjeldende der, men mener forskjellen var at «ingen brydde seg om det».