Søndrål: - Trist og tungt

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

- Trist, tungt og trasig, er ordene Ådne Søndrål bruker for å oppsummere situasjonen for norsk skøytesport etter to dager av skøyte-EM i Heerenveen.

10.01.04 17:52

EM sammenlagt tegner til å bli langt dårligere enn de siste par årene. Etter tre distanser er Petter Andersen beste nordmann på 8. plass. Avansement er lite sannsynlig.

- Hele helgen har vært en skuffelse. Det kan ikke bli stort verre, men vi vil ikke unnskylde oss. Akkurat nå kan vi bare lete etter måter å komme tilbake på. Og det tror jeg vi skal klare, sier landslagstrener Peter Mueller.

Fortsatt tro på Mueller
Norges siste skøytestjerne, Ådne Søndrål, fulgte sine tidligere lagkamerater fra kommentatorplass i NRK-boksen. Debuten ble langt fra så morsom som han hadde håpet.

- Det er ikke noe artig å se at det går slik som dette, men det er ikke så vanskelig å finne forklaringer på hvorfor situasjonen er som den er. Men jeg hadde ikke ventet at det skulle gå så dårlig her, sier Søndrål til NTB.

Han har fortsatt stor tro på Peter Mueller som landslagstrener, og mener Mueller har det som skal til for å løfte nordmennene opp igjen.

- Det er ingen grunn til å tvile på om Peter er god nok. Han har tonnevis av erfaring og gode resultater fra tidligere. Det er ingen bedre trenere enn ham, mener Søndrål.

Bare to nordmenn til VM
Bare to løpere får gå VM på hjemmebane om fire uker, og den allerede vanskelige sponsorjakten blir neppe lettere. Norges Skøyteforbund mangler allerede 3 millioner kroner til elitesatsingen, men den dårlige økonomien rammer hardest på talentsatsingen.

- Vi har alltids penger til de beste løperne, men det er jo ting vi ikke har råd til. Vi skulle inderlig gjerne hatt gode resultater å vise til her, sier skøytepresident Terje Andersen til NTB.

Resultater 1.500 meter:
1 Mark Tuitert NED 1:47.41
2 Yevgeny Lalenkov RUS 1:48.01
3 Carl Verheijen NED 1:48.80
4 Jochem Uytdehaage NED 1:48.90
5 Enrico Fabris ITA 1:49.64
---
7 26 Petter Andersen NOR 1:50.02
28 27 Eskil Ervik NOR 2:09.20

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.