Gå til sidens hovedinnhold

Søndrål-lønn gir skøyteminus

Manglende innbetaling av arbeidsgiveravgift for OL-vinner Ådne Søndrål for årene 2000 til og med 2002, gir Skøyteforbundet en million kroner i negativ egenkapital.

På skøytetinget som starter i ettermiddag legger forbundet frem et 2004-regnskap som er nesten to millioner dårligere enn budsjettert. Forbundet hadde lagt opp til et overskudd for fjoråret på 3,5 millioner og positiv egenkapital på en halv million. Men gammel moro ødelegger fortsatt regnskapene til den tradisjonsrike idretten.

Manglende innbetaling av arbeidsgiveravgift for OL-gullvinner Ådne Søndrål kan komme til å koste forbundet opp mot 1,4 millioner kroner inkludert renteutgifter. Den pågående tvisten med ligningsmyndighetene i Oslo skyldes at Søndrål har fått utbetalt penger av forbundet til selskapet ICE AS istedenfor som vanlig lønnsinntekt. Skøyteforbundet har allerede varslet sine klubber og kretser om tvisten, som omtales i knappe ordelag i årboken for perioden 2003-2005.

"Forbundet er fortsatt likvid. Dersom kravet blir stående, vil ulike finansieringsordninger bli satt opp, slik at normal drift kan opprettholdes," skriver skøytepresident Terje Andersen i brevet som er sendt klubber og kretser før tinget, og som TV 2 Nettavisen har fått tilgang til.

"Styret er meget kritisk til måten saken er behandlet på av tidligere styre og administrasjon. Styret er også overrasket over at revisor har godtatt utbetalingene i den formen som ble gjort," fortsetter Andersen.

I går ble det klart at Skøyteforbundets hovedsponsor Unofon skylder landslagsløperne 400.000 i VM-bonuser, og at manglende innbetalinger til forbundskontoen kan føre til store kutt i satsningen frem mot neste års vinter-OL. Dermed fortsetter Skøyteforbundets mangeårige øknonomiske nedtur. I 2003 gikk man med nesten tre millioner i minus, og for 2005 legger generalsekretær Morten Almaas opp til å gå i null.

- Dagens situasjon har kommet brått på, for vi har jobbet hardt for å bygge opp en solid økonomi. I året frem mot OL har vi lagt opp til et nullresultat med 9,5 millioner i inntekter, for deretter å bygge opp økonomien skikkelig i 2006 og 2007, sier Almaas.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken